Doc Lounge Malmö
Current4/102022

Daughters

Jenifer Malmqvist, 77 min, Sweden, 2022

Döttrar - förhandsvisning

Doc Lounge ger en oförglömlig kväll med varma dokumentärfilmen Döttrar av Jenifer Malmqvist

Dessutom regissörsbesök och uppträdande av dansare där koreografin är inspirerad av kvällens film

Sofia, Hedvig och Maja var bara 8, 10 och 16 år när deras mamma tog sitt liv. I filmen Döttrar möter vi dem som barn och som unga vuxna, när de reflekterar över hur det är att växa upp med sorg i efterdyningarna av deras trauma.

Innan filmen bjuder koreografen Nurtan Lilly och dansarna Sofia Hallborn och Emma Sundbergh på livedans på Babels scen. Dansen är specialkoreograferad av Nurtan Lilly och inspirerad av systrarna i filmen Döttrar.

Nurtan Lilly är en Malmöbaserad koreograf, dansare och lärare. Hennes bakgrund är i flera olika dansstilar och hon har flera års erfarenhet inom industrin. Nurtan blandar och leker med olika tekniker, dynamik och musikalitet och använder rörelse som uttrycksform och för att berätta historier. Just nu arbetar Nurtan Lilly på Malmö Dansfabrik och med flera olika dansprojekt i Sverige och Danmark.

Till dansuppträdet har Bill Elz - Malmöbaserad producent, låtskrivare och musiker - specialkomponerat ett stycke. Vanligtvis hittar vi Bill Elz i bandet  
Crying Day Care Choir, men ikväll hör vi honom som soloartist. Med syntar, piano och sång blandar Bill elektronisk musik med sin ömma sångröst  för att skapa ett emotionellt landskap för dig att besköka.

Dessutom kommer Doc Lounge-favoriten DJ Matilda Lind tillbaka till oss. Hon har varit aktiv på Malmös DJ-scen sedan 2014 och har spelat på alla dina favoritklubbar. Hon är ena halvan av FLAKY, har drivit sin egna klubb med samma namn på Moriskan och öppnat för artister som Illa J, Le1f och Princess Nokia.

→ OM KVÄLLEN

Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart 20.00
Var? Babel, Spångatan 38, Malmö
Förköp via kulturcentralen.se
Biljettpris: Ordinarie 100:- | Student, pensionär 80:- | DOC LOUNGE GULDKORT (400 kr) ger fri entré till alla säsongens ordinarie visningar. Köp här.

→ OM FILMEN

Speltid: 77 minuter
Språk: Svenska | Undertexter: Engelska
Regi: Jenifer Malmqvist

→ Sittplatser:

Alla platser är onumrerade. Möbleringen är fast, så inga möjligheter ges för besökare att flytta stolar etc.

→ Tillgänglighet:

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: johanna@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob.
Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.