Doc Lounge Umeå
Past15/92020

Softie

Sam Soko, 96 min, Kenya, 2020

Doc Lounge Umeå Säsongspremiär: Softie!

Vi är tillbaka! Vi har verkligen saknat att få visa bra dokumentärfilm för er. Höstens covid-anpassade program har premiär den 15e september på Elektra, med filmen Softie av Sam Soko.

Vi har verkligen saknat att få visa bra dokumentärfilm för er. Höstens covid-anpassade program har premiär den 15e september på Elektra, med filmen Softie av Sam Soko. Under visningen presenterar vi även resten av höstprogrammet. OBS! Endast bordsbokning gäller - se mer info längst ner.

- - 
SOFTIE
Sam Soko / Kenya / 2020

Boniface "Softie" Mwangi har länge kämpat mot orättvisor i sitt land som politisk aktivist. Dokumentären följer honom medan han tar nästa steg, genom att kandidera till ett regionalpolitiskt val i Kenya. Han berättar det i förbifarten för sin fru, Njeri, med ett skratt - ögonblicket Boniface bestämmer sig för att ställa upp bemöter han varje utmaning med optimism. Men att kampanja mot korrupta motståndare blir svårare och svårare att bekämpa med bara idealism. Boniface upptäcker snart att hans motstånd mot den politiska makten utsätter hans familj för fara. Bör alltid landet komma före familjen, som han alltid ansett?

- -
COVID-INFO

Vi följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens riktlinjer och filmvisningen är begränsad till ett antal om max 50 besökare, som alla får plats med trygga avstånd. Du säkrar din plats endast genom bordsbokning hos Elektra - detta gör du via 090-143350 eller via info@elektraumea.se. Vid frågor om filmvisningen är ni varmt välkomna att höra av er till umea@doclounge.se.

- -
Filmvisningen genomförs tack vare stöd från fantastiska Film i Västerbotten och Studiefrämjandet Umeå.