Doc Lounge Stockholm
Past9/82019

Doc Lounge Takeover Hornstull Beer Garden

Tre dagar av väl valda dokumentärfilmer, inramade av konst, panelsamtal och - såklart - fest! Vi har denna helg teamat upp med personer och organisationer vars röster och historier vi vill ska fylla brofästet i Tantolunden. I samarbete med Refugees Welcome Stockholm, Trans Fest Stockholm och Pråmfilm öppnar Doc Lounge Stockholm upp Hornstull Beer Gardens första helg för sommaren. Eftersom vi vill att så många som möjligt ska ha möjlighet att ta del av detta event så vi kör valfritt inträde under hela helgen!

PROGRAM
FREDAG
I samarbete med Refugees Welcome Stockholm.
16.00 - Musik: lodet
19.30 - 20.30 Panelsamtal: Säkerhetsläget i Afghanistan.
20.30 - 21.30 Film: Sittstrejken av David Wikdahl.
21.30 - 22.30 Panelsamtal: Regissör och medverkande i filmen.

LÖRDAG 
I samarbete med Trans Film Fest Stockholm.
18.00 - 19.00 Film: Exercise One av Victoria Verseau, följt av Panelsamtal.
19.00 - 20.30 Film: A Deal with the Universe av Jason Baker.
20.45 - 23.00 Ball scene introduction, DJ JANEGAY.

SÖNDAG
I samarbete med Pråmfilm.
19.00 - 20.15 Film: Allt vi äger av Emily Norling.
20.15 - 21.00 Q&A med regissör Emily Norling.
21.15 - 23.00 DJ Rut Meyersson.

---

FREDAG
I samarbete med Refugees Welcome Stockholm Open Cinema inleder vi kvällen med panelsamtal om säkerhetsläget i Afghanistan, Sveriges migrationspolitik och sociala stöd två år senare. I panelen: Matilda Brinck-Larsen (verksamhetschef, Agape Göteborg), Daniel Carnestedt (jurist, Asylbyrån), Benjamin Fayzi (talesperson för ung i Sverige och ordförande för Ensamkommandes förbund) och Malena Rembe (f.d. landchef för SAK i Kabul). Panelsamtalet leds av: Tora Candal (migrationsrättsjurist, Baba), som har arbetat som militärtolk Afghanistan (2011) och även som asylhandläggare på Migrationsverket.

Panelen följs av Filmen Sittstrejken av David Wikdahl, som även efter filmvisningen kommer samtala Fatemeh Khavari och Mahmood Rezaie, m.fl. Detta samtalet leds av: Anna Hagnefur och Gabriel Mezquida från Refugees Welcome Stockholms filmprojekt Open Cinema.

Konstnären Hadi Bu och fotografen Amir Nabizadeh ställer ut verk under kvällen.

SITTSTREJKEN av David Wikdahl.

I frustration över avslag och utvisningar satte de sig ner på Mynttorget för att strejka, dygnet runt. Från början var de strejkande ett tiotal, men snart växte nätverket som kallar sig Ung i Sverige till en hel rörelse. Den nionde augusti för exakt två år sedan tågade tusentals afghaner och sympatisörer till Medborgarplatsen.

Filmen Sittstrejken tar sitt avstamp i dessa händelser, och i fonden finns ett Sverige som blir alltmer polariserat. På nära håll följer filmaren David Wikdahl den inre kretsen av Ung i Sverige, och särskilt de två talespersonerna Fatemeh och Mahmood.

---

LÖRDAG
I samarbete med Trans Film Fest Stockholm öppnar vi kvällen med kortfilmen Exercise one av Victoria Verseau. Detta följs av ett panelsamtal med bl a Paloma Halén Román. Vi visar sedan dokumentärfilmen A deal with the Universe av Jason Baker.
Följt av en legendarisk Ball Scene Introduction, musik med DJ JANEGAY - party queen extraordinaire med en passion för elektropop, hip hop och allt med latinska vibbar samt video projektion av konstnären Joe Winter.

EXERCISE ONE av Victoria Verseau.

Juli finner gemenskap online efter sin könskorrigering. I längtan efter närhet bestämmer hon sig till slut för att ta steget ut i verkligheten för att träffa någon. Men världen utanför är inte lika förstående och kvällen slutar inte som hon hoppats.

TRAILER: https://vimeo.com/230266268

A DEAL WITH THE UNIVERSE av Jason Barker

A Deal With the Universe är filmaren Jason Barkers debutfilm. Självbiografisk och skapad utifrån personliga arkiv och videodagböcker, följer filmen Jasons enastående historia om hur det var att föda sitt barn. Ett skildrande som löper över 15 år av hans och hans partners liv. Filmen är banbrytande när det gäller den intima insikten om könsidentitet och nytt föräldraskap.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=u2xE9g2Ldj4
---

SÖNDAG
Denna dag fokuseras kring Emily Norlings starka dokumentär Allt vi äger. Följt av ett Q&A mellan psykologen Thomas Hesslow och regissör Emily Norling. Kvällen fortsätter med
DJ Rut Meyersson.

ALLT VI ÄGER av Emily Norling

I Allt vi äger får åskådaren följa den vänskap som uppstår mellan Curtis, Johan och filmaren Emily. I takt med att vänskapen fördjupas dras Emily in i ett medberoende och det uppstår en konflikt i henne mellan viljan att se sina polare villkorslöst, och samtidigt sätta gränser. Det de har gemensamt är det de har för mycket av. För många känslor, för mycket kaos, för mycket beroende.

Det är en film om ångest, om beroende, om medberoende, om mönster som upprepas och om att fylla sina hål med droger och relationer. Vad är lojalitet och vad är självuppoffrande? Vad är frihetslängtan och vad är flykt?

Filmen handlar om att stanna kvar och att det kan vara läkande för en människa, om magin i en parallell verklighet och att det är samhället det är fel på och inte de människor som är sköra och sjuka i sitt inre.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=bY4RbIarhIU

---

Helgen arrangeras med hjälp av stöd från Stockholms stad och Region Stockholm.