Doc Lounge Malmö
Past14/92021

Raising a School Shooter

Frida BarkforsLasse Barkfors, 74 min, Belgium, Denmark, FranceSweden, 2021

Doc Lounge Malmö & Nordisk Panorama - Raising a School Shooter med regissörsbesök!

När det fruktansvärda händer - ännu en skolskjutning - ställs några föräldrar inför ett grymt faktum: deras barn var den som avlossade skotten.

Säsongens andra Doc Lounge-visning bjuder på en hjärtskärande dokumentär och samtal med filmens regissörer!

Tre föräldrar delar sina historier. Jeff Williams, pappa till Andy, som 2001, då 15 år gammal, sköt ihjäl två klasskamrater och skadade tretton andra elever. Andy avtjänar 25 år till livstid i fängelse. Clarence Elliots son Nicholas sköt ihjäl sin klassföreståndare och skadade en annan lärare 1988. Han avtjänar nu livstid I fängelse. Sue Klebolds son Dylan var en av de två tonåringarna bakom massakern i Columbine 1999, en av de dödligaste skolskjutningarna genom historien. Dylan avslutade skjutningen med att ta sitt eget liv.

Genom de djupt personliga och ärliga berättelser de delar med oss utforskar filmen skuld, förnekelse, misslyckande, sorg men också vänskap och kärlek. Detta är den tredje filmen i paret Barkfors amerikanska triologi efter Pervert Park (2014) och Death of a Child (2017).

DJ - ikväll står Körsbärsbomb för musiken! De senaste 6 åren har Körsbärsbomb spelat runt på klubbar i Malmö och brinner för att spela kvinnofrontad musik i en salig blandning av genrer med fokus på rock och indiepop. Den här kvällen på Doc Lounge kommer Körsbärsbomb bjuda på ett lugnt och mysigt set med bland annat drömpop, indiepop och gamla goda klassiker

→ BESÖK

Regissörerna till kvällens film, Frida och Lasse Barkfors, gästar oss på scen för att prata med oss om filmen.

→ OM NORDISK PANORAMA

Nordisk Panorama Film Festival är en hyllning till det bästa inom nordisk dokumentär- och kortfilm. Tävlingsprogrammet med sitt fokus på filmer producerade i Norden är festivalens absoluta kärna. Den 32:a upplagan av Nordisk Panorama Film Festival äger rum 16–21 september i Malmö.

I årets upplaga av Nordisk Panorama Film Festival står fysiska filmvisningar och events i centrum, med en del digitala inslag. Nordisk Panorama Film Festival arrangeras av Nordisk Panorama med generöst stöd från Malmö Stad, Region Skåne, Film i Skåne och de nordiska filminstituten. Läs mer på vår webb:  https://nordiskpanorama.com/en/festival/

→ OM KVÄLLEN

Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart 20.00
Var? Babel, Spångatan 38, Malmö
Förköp via kulturcentralen.se
Biljettpris: Ordinarie 100:- | Student, pensionär 80:- | DOC LOUNGE GULDKORT (400 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar. Köp här.

→ OM FILMEN

Regi: Frida och Lasse Barkfors
Speltid: 74 minuter
Språk: Engelska | Undertexter: Filmen är otextad.

→ Sittplatser:

Alla platser är onumrerade. Möbleringen är fast, så inga möjligheter ges för besökare att flytta stolar etc.

→ Tillgänglighet:

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.


More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found at our website.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel och ikväll även Nordisk Panorama. 

Friends & sponsors