Doc Lounge Live
Past1/122015

Speed Sisters

Amber Fares, 80 min, PalestineUSA, 2015

Doc Lounge Live: Speed Sisters

Doc Lounge Live är tillbaka med en fartfylld dokumentär och regissörsbesök!

Doc Lounge Live är äntligen tillbaka och livesänder Doc Lounge Malmös evenemang till sex bibliotek och kulturhus runt om i Skåne.

DOC LOUNGE LIVE presenterar SPEED SISTERS, om Mellanösterns första kvinnliga racingteam! Med Doc Lounge Live livesänder Doc Lounge Malmös evenemang på Babel i Malmö till Lomma bibliotek, Höganäs bibliotek, Landskrona Teater, Kulturhotellet, Svalövs bibliotek och Skurups folkhögskola! Vänta dig en storslagen kväll där vi flyger in filmens regissör AMBER FARES för att möta publiken. Även Live-publiken kan vara med och ställa frågor till Amber efter filmen genom SMS och sociala medier. Dessutom! Live på scen: Minikonsert med HANOUNEH som medverkar på filmens soundtrack.

VAR VISAS DOC LOUNGE LIVE?
Här hittar du våra fantastiska partners som visar filmen och vår livestream:

Lomma Bibliotek
Hamntorget 1, Lomma (Facebook)
Höganäs Bibliotek
Köpmansgatan 10, Höganäs (Facebook)
Landskrona Teater
Järnvägsgatan 2, Landskrona (Facebook)
Kulturhotellet
Södergatan 24, Helsingborg
Svalövs bibliotek
Forslidsgården, Svalegatan 23, Svalöv (Facebook)
Skurups Folkhögskola
Kyrkogatan 68, Skurup (Facebook)

Vill du istället besöka Babel i Malmö så hittar du Doc Lounge Malmös evenemang här!

SPEED SISTERS
Amber Fares, 80 min, Palestine, USA
TRAILER: https://vimeo.com/125648413

Marah, Mona, Betty, Noor och deras manager Maysoon är alla en aktiv del av en framväxande motorsport där lag från olika städer i Västbanken tävlar mot varandra - tävlingar som lockar tusentals åskådare, trots faran från den ständigt närvarande israeliska ockupationen. Självständiga, målmedvetna och alltid i rörelse har "Speed Sisters" ritat upp sin egen rutt genom sociala förväntningar, familjedynamiker, samhällspolitik och den pågående militära ockupationen. Trots en härva av vägspärrar och kontrollstationer har en streetrace scen uppstått och börjat blomstra på Västbanken. I filmen får vi följa fem tjejer som kör på improviserade banor på grönsaksmarkander och gamla helikopter plattor. Tävlingarna blir lite som en paus från pressen och osäkerheten som livet under ockupation för med sig. Detta och rivaliteten mellan städerna göra att publiken står i drivor på hustak och lutade över barikader för att ta bilder av deras favoritförare samt fånga sluttider på resultatstavlan.

Speed Sisters slår hål på västerländska stereotyper om både kvinnor i Mellanöstern och vardagslivet under ockupationen på Västbanken. Den här debutfilmen av dokumentärfilmaren Amber Fares levererar ett uppiggande och publikfriande porträtt av fyra unga palestinska kvinnor som bryter ny mark i en mansdominerad sport och kultur.

KVÄLLENS GÄST: Filmens regissör kanadensisk-libanesiska AMBER FARES möter publiken i ett samtal efter visningen. Amber har tidigare jobbat med organisationer som UNWRA - som hon gjorde videoserien Peace Starts Here för - och Amnesty International. Speed Sisters är hennes debut som långfilmsregissör.

LIVE PÅ SCEN: HANOUNEH Hanouneh har uppmärksammats både i Sverige och globalt för sitt särpräglade musikaliska uttryck i kombination med politisk medvetenhet och aktivism. Med en varm, soulig röst, en genreöverskridande mix och starka texter som levererar både livserfarenhet och ett många gånger subversivt budskap har hon under de senaste åren turnerat med ett större liveband både i Mellanöstern, där hon bott ynder många år, och i Västafrika, samt gjort ett antal klubb- och festivalspelningar runtom i Sverige.

Hanouneh medverkar på soundtracket till Speed Sisters, och i filmens allra första recension i Huffington Post lät det såhär: "Amber Fares' Speed Sisters is cool, fast-paced, insightful and fun to watch. Everything a documentary about the first all-women race car driving team in the Middle East should be, and more. With an infectious soundtrack which includes songs by my new obsession Hanouneh -- a Swedish/Palestinian musical sensation who successfully fuses dancehall beats with Arab sounds and English lyrics -- it's the perfect film to kick off a festival in style."

Exakt ett år efter filmens premiär på Ajyal Film Festival i Qatar, där Hanouneh uppträdde tillsammans med den palestinska hiphopgruppen DAM, gör hon i sällskap av pianisten Dennis Rosendahl ett exklusivt litet gig på Doc Lounge i samband med visningen av Speed Sisters.

---------------
TID: Den 1 december. kl. 19.00

PROGRAM: 
Entré kl 19
Minikonsert med HANOUNEH kl 19.45 
Film kl 20 / 
Regissörssamtal med AMBER FARES kl. 21.20

PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö eller hos våra Live-partners. Se nedan för mer information.

----------

DOC LOUNGE LIVE:
Med Doc Lounge Live livesänder vi våra evenemang från Babel i Malmö till en helt ny publik på bibliotek, kulturhus, biografer och andra visningsplatser runtom i Skåne. Genom att medverka får man ta del av en hel Doc Lounge-kväll - exklusiva förhandsvisningar av dokumentärfilm och ett rikt utbud av direktsända konserter, regissörsbesök och engagerande samtal med inbjudna gäster.

Mer om Doc Lounge Live: doclounge.se/live-sv

INFORMATION ABOUT DOC LOUNGE LIVE IN ENGLISH
http://doclounge.se/doc-lounge-live

VAR VISAS DOC LOUNGE LIVE?
Här hittar du våra fantastiska partners som visar filmen och vår livestream. Se deras individuella Facebook-evenemang för mer information:

Lomma Bibliotek
Hamntorget 1, Lomma

Höganäs Bibliotek (Facebook)
Köpmansgatan 10, Höganäs

Landskrona Teater
Järnvägsgatan 2, Landskrona (Facebook)

Kulturhotellet
Södergatan 24, Helsingborg (Facebook)

Svalövs bibliotek
Forslidsgården, Svalegatan 23, Svalöv (Facebook)

Skurups Folkhögskola (Facebook)
Kyrkogatan 68, Skurup

Friends & sponsors