Doc Lounge Live
Past6/22018

Punk Voyage

Jukka KärkkäinenJ-P Passi, 97 min, Finland, 2017

Doc Lounge Live - Punk Voyage

Simultan dokumentärfilmsvisning med livesändning från Doc Lounge i Malmö!

Förhandsvisning & exklusiv livesändning med Doc Lounge Live den 6 februari - Möt Finlands mest älskade punkband, Pertti Kurikan Nimipäivät! I dokumentärfilmen Punk Voyage följer vi med bakom kulisserna och tar del av bandets vardag med repetitioner i studion, bandbråk och turnéliv i Europa.

Punk Voyage följer bandet vars medlemmar alla har olika funktionsvariationer, under deras sista turné som leder hela vägen till Eurovision Song Contest. Det blir en oförglömlig resa fylld av humor, massor av drama och hög igenkänningsfaktor. Punk Voyage är en film om  att vara sann mot sig själv, att våga ta svåra beslut och gå vidare i livet men också om allas lika värde och rätt att uttrycka sig.

Punk Voyage är uppföljaren till publikfavoriten Punk Syndrome som gick upp på svenska biografer 2012, och bland annat blev nominerad till Nordiska Rådets Filmpris.

Den 6 februari bjuder vi in biografer, bibliotek och kulturhus över hela landet att delta i ett storslaget Punk Voyage-evenemang med exklusiv förhandsvisning och livesändning från Babel i Malmö där filmens regissörer och huvudkaraktärer finns på plats för att delta i samtal. Med Doc Lounge Live har vi gjort det möjligt för publiken på alla lokala visningsplatser att enkelt delta i samtalet genom att skicka sina frågor via sociala medier eller sms. Frågorna samlas in och tas upp på scen av vår Doc Lounge Live-moderator. 

PUNK VOYAGE

Regissörer: ​Jukka Kärkkäinen & J-P Passi
Produktionsland: Finland
Längd: 100 min
Produktionsår: 2017
Språk: Finska
Undertexter: Svenska

SYNOPSIS

Pertti Kurikan Nimipäivät (Pertti Kurikkas namnsdag) är det älskade och unika punkbandet som uppnår kultstatus i hemlandet Finland och fortsätter sitt segertåg med 300 konserter i 16 länder världen över. Som kronan på verket blir bandet framröstade att representera Finland under 2015 års Eurovision Song Contest, och spelar live för över 100 miljoner tv-tittare.

Men den väldiga framgången och det hektiska turnélivet sätter press på bandmedlemmarna som alla har olika intellektuella funktionsvariation. Kari kämpar med kändisskapets frestelser och det ansvar, Sami börjar utforska ny mark inom både religion och politik, Toni och bandets roadie Niila blir kära i samma tjej, och Pertti, gängets äldsta medlem, bestämmer sig för att gå i pension och lägga ner bandet för alltid. I december 2016 avslutas ett enastående kapitel i musikhistorien, när PKN gör sin allra sista spelning.

Dokumentären Punk Voyage följer bandets sista äventyr under en oförglömlig resa fylld av humor, massor av drama och med hög igenkänningsfaktor. Punk Voyage är en film om att vara sann mot sig själv, att våga ta svåra beslut och gå vidare i livet, men också om allas lika värde och rätt att göra sin röst hörd.

VISNINGSPLATSER FÖR DOC LOUNGE LIVE - PUNK VOYAGE:
Billesholms Bibliotek
Kulturkvarteret Kristianstad
Kulturhuset Björnen Åstorp
Kirsebergsbiblioteket Malmö
Kulturpunkten Bromölla
Lidköping Folkets Hus
Doc Lounge Göteborg på Folkteatern
Markan Hässleholm
Eslövs Bibliotek

SCHEMA LIVESÄNDNING:
18.45 Förstudio
19.00 Förhandsvisning Punk Voyage 
20.40 Samtal med regissörer och huvudkaraktärer
21.10 Sändningen avslutas

OBS. Filmen är svensktextad och livesändningen hålls på svenska, men regissörssamtalet sker på engelska.

BOKA PUNK VOYAGE SOM BIOGRAFREPERTOAR
LÄS MER OM DEN SVENSKA LANSERINGEN AV PUNK VOYAGE

MER OM DOC LOUNGE LIVE
Kontakta koordinatorn Lina Reimers via mejl live@doclounge.se eller läs mer på egen hand:
Om Doc Lounge Live
Teknisk guide till Doc Lounge Live
Doc Lounge Malmö på Facebook