Doc Lounge Live
Past20/102015

Pervert Park

Frida BarkforsLasse Barkfors, 77 min, Denmark, 2014

Doc Lounge Live - Pervert Park

Stor premiär för Doc Lounge Live! Livestream! Regissörsbesök!

Doc Lounge Live direktsänder sitt evenemang på Babel i Malmö till sex olika platser runt om i Skåne!

Den 20 oktober är det premiär för Doc Lounge Live! Vi sänder live från Doc Lounge på Babel i Malmö ut till visningspartners på Lomma Bibliotek, Höganäs Bibliotek, Landskrona Teater, Kulturhotellet i Helsingborg, Svalöv Bibliotek och Skurup Folkhögskola. Se nedan för en lista med kontaktuppgifter till alla visningsplatser.

Kvällens film är den kontroversiella och mycket gripande Pervert Park. Filmen har vunnit Special Jury Price på Sundance Filmfestival och nominerats till både en Dragon Award under Göteborgs Filmfestival och Nordic Dox Award på CPH: DOX. Kvällens gäster är filmens regissörer Frida och Lasse Barkfors, som svarar på publikens frågor i ett samtal efter visningen. Alla i publiken, oavsett var man befinner sig, får möjlighet att delta i samtalet via sms och sociala medier som Twitter och Facebook. 

Varmt välkomna att kicka igång Doc Lounge Live med oss!

VAR VISAS DOC LOUNGE LIVE?
Här hittar du våra fantastiska partners som visar filmen och vår livestream:

Lomma Bibliotek
Hamntorget 1, Lomma (Facebook)
Höganäs Bibliotek
Köpmansgatan 10, Höganäs (Facebook)
Landskrona Teater
Järnvägsgatan 2, Landskrona (Facebook)
Kulturhotellet
Södergatan 24, Helsingborg
Svalövs bibliotek
Forslidsgården, Svalegatan 23, Svalöv (Facebook)
Skurups Folkhögskola
Kyrkogatan 68, Skurup (Facebook)

Vill du istället besöka Babel i Malmö så hittar du Doc Lounge Malmös evenemang här!

PERVERT PARK
Frida Barkfors, Lasse Barkfors / Danmark / 2014 / 77 minuter

Att bli dömd som sexförbrytare i USA är ett brännmärke som aldrig försvinner. De personer som blir det får leva resten av sina liv i offentlig synd, med sina foton publicerade på Internet för allmän beskådan och få tillfällen till försoning. Det finns få platser som erbjuder sexförbrytare en chans att bemöta sina brott och åter integreras i samhället - till den grad lagen tillåter. En sån plats är en sliten campingplats i Florida.

Dess riktiga namn är Florida Justice Transitions, men grannarna kallar den för “Pervert Park”. Här lever dömda sexförbrytare tillsammans, utstötta från samhället. I Frida och Lasse Barkfors nya film får de berätta sina historier, och målar i processen upp en komplicerad bild av brott och straff i USA. Pervert Park försöker vare sig förlåta eller försvara sina subjekt, som i vissa fall har begått så grova brott att de inte kan förlåta sig själva, men den ifrågasätter de strikta lagar som verkar skrivna för att kväva istället för att rehabilitera de som bara vill få en andra chans.

Pervert Park visas i samarbete med SVT, som också visar filmen den 9e november.

INFORMATION ABOUT THE FILM IN ENGLISH
Read about Pervert Park in English in our film archive.

MER OM DOC LOUNGE LIVE!
Med Doc Lounge Live livesänder vi våra evenemang från Babel i Malmö till en helt ny publik på bibliotek, kulturhus och biografer runtom i Skåne. Genom att medverka får man ta del av en hel Doc Lounge-kväll - exklusiva förhandsvisningar av dokumentärfilm och ett rikt utbud av direktsända konserter, regissörsbesök och engagerande samtal med inbjudna gäster.

På Doc Lounge vill vi att alla ska få vara delaktiga i det som sker på scen och ta del av samtal och gäster. Vi har därför gjort det möjligt att skicka in frågor och kommentarer via SMS och sociala medier under evenemangets gång. Det finns en moderator på scen under samtalet som plockar upp frågor från publiken runt om i Skåne.

Som inledning bjuder Doc Lounge Live även på exklusivt material i sändningen, så som intervjuer med gäster och publik, innan själva evenemanget startar på scenen i Malmö. Så kom i tid för att få ta del av allt kvällen erbjuder!

Läs mer om Doc Lounge Live här.

INFORMATION ABOUT DOC LOUNGE LIVE IN ENGLISH
Read more about the Doc Lounge Live project here.

Doc Lounge Live produceras i samarbete med Digiscen och Strobemedia.

Vi kommer även att visa Pervert Park på följande platser och datum:

Doc Lounge Göteborg (13/10)
Doc Lounge Malmö (20/10)
Doc Lounge Östersund (26/10)
Doc Lounge Lund (27/10)
Doc Lounge Åre (28/10)
Doc Lounge Sundsvall (29/10)
Doc Lounge Stockholm (1/11)

Pervert Park is shown at Doc Lounge as a part of Moving Docs.

Friends & sponsors