Doc Lounge Live
Past21/82018

The Feminist

Hampus Linder, 91 min, Sweden, 2018

Doc Lounge Live: Gudrun - Konsten att vara människa

Simultanvisning och livesändning med besök av regissör Hampus Linder och Gudrun Schyman

I augusti lanseras dokumentären Gudrun - konsten att vara människa, som följer Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt Initiativ, under tre år från 2014 till 2017. Som en del i lanseringen av Gudrun - konsten att vara människa kommer Doc Lounge arrangera en stor eventvisning av filmen på Doc Lounge Malmö på Babel den 21 augusti där regissören Hampus Linder och Gudrun Schyman själv kommer medverka i samtal.

Doc Lounge är mycket glada att teama upp med Nordic Factory, produktionsbolaget bakom filmen, inför lanseringen av den efterlängtade filmen och göra en exklusiv visning med livesändning 21 augusti. Detta blir den första visningen i Malmö med Gudrun Schyman på plats, och hela evenemanget kommer att livesändas ut till visningsplatser över hela landet som visar filmen samma kväll. All publik, oavsett stad, kommer ha möjlighet att delta i samtalet och interagera med livesändningen via SMS och sociala medier.

Deltagande visningsplatser: 

Kirsebergs Fritids- och Kulturhus
Biograf Kino, Lund 
Kulturkvarteret i Kristianstad 
Biograf Cnema, Norrköping
Sagateatern i Linköping 

OM FILMEN: Gudrun Schyman har varit ett namn på hela Sveriges läppar sedan 1993, då hon valdes till partiledare för Vänsterpartiet. Hon har ofta befunnit sig i stormens öga och är idag en ikon för svensk feminism som inte lämnar någon oberörd. 

Filmaren Hampus Linder har följt Gudrun Schyman från 2014 till 2018, i vardagen, på home parties från norr till söder, till flyktingläger på Lesbos och i EU-parlamentet, genom riksdagsval och privata samtal med dottern. Filmen ger en inblick i vad som format Gudruns övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och till att bli en av de mest inflytelserika personerna i Sverige.

Samtidigt är Schyman mor, dotter, fru och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna. Spänningarna som uppstår när den privata personen och den offentliga personan möts.

GÄSTER: 
Efter visningen deltar Gudrun Schyman och filmens regissör Hampus Linder i ett samtal med publiken, modererat av Alexandra Hvalgren. 

DATUM: 21 augusti

Körschema för livesändning: 

18.40
Sändningsstart
18.50 
Förstudio 
19.00 
Filmstart 
ca 20.30 
Samtal med Hampus Linder och Gudrun Schyman 

BOKA DOC LOUNGE LIVE: 

Genom vårt koncept Doc Lounge Live direktsänds evenemanget ut till biografer, bibliotek och kulturhus landet över som också visar filmen denna kväll. Vill ni boka film och livesändning till er stad/visningsplats? Kika in på vår bokningssida!