Doc Lounge Göteborg
Past1/82022

Doc Lounge Göteborg söker ny projektledare

Vill du vara med och skapa Göteborgs bästa dokumentärfilmsklubb?

Doc Lounges vision är att bredda publiken för dokumentärfilm genom engagerande filmupplevelser och innovativ distribution och lansering. Vi lägger stor vikt vid att nå nya målgrupper, skapa diskussion kring samhällsfrågor, vara en scen för kulturutövare och en mötesplats i staden.

Doc Lounge Göteborg startade 2009 och har sedan dess varit ett stadigt inslag i Göteborgs kulturliv. Vår visningsverksamhet grundar sig i ett unikt eventkoncept som bjuder in besökaren att ta del av dokumentärer från hela världen, alltid i spännande miljöer i sällskap av eminenta gäster och med inslag som konserter och installationer. 

Doc Lounge Göteborg är del av nätverket Doc Lounge, vars lokala klubbar finns över hela Norden. Huvudkontoret finns i Malmö och det är därifrån som övergripande konceptutveckling, distribution och koordinering av nätverket sker. Men som del av Doc Lounge Göteborg har du stort inflytande över hur den lokala profilen ska se ut.

Vi söker nu ytterligare en projektledare för Doc Lounge Göteborg! Som projektledare är du ansiktet utåt och driver utvecklingen av publikarbetet och arrangemangen i Göteborg. Ditt fokus blir att bygga koncepten och publiken kring våra evenemang och hålla den röda tråden genom arrangemangen, från bokning till produktion och rapportering. Du kommer även ha visst ansvar för att söka och rapportera föreningens ekonomiska stöd. Doc Lounge i Göteborg håller huvudsakligen till på Folkteatern vid Järntorget, men gör även inhopp på andra ställen i staden. 

Som projektledare på Doc Lounge Göteborg har du stor möjlighet att, i samråd med föreningens andra projektledare, forma ditt arbete på ett sätt som passar dig. Arbetet utgår från Göteborg, men utöver visningskvällar och möten arbetar du på egen hand. Som del i en liten förening har du också stora möjligheter att själv sätta prägel på verksamheten och driva egna projekt.

Kvalifikationer

Vi söker ett produktionssnille med detaljsinne som älskar att engagera och inspirera människor! På Doc Lounge Göteborg går publikarbete och evenemangsproduktion hand i hand. Vi letar därför efter en person med ett brett kontaktnät inom Göteborgs kultur- och/eller klubbliv, som tycker det är kul med sociala medier och uppskattar utmaningen i att bryta igenom bruset på ett smart och engagerande vis. 

Vi förutsätter att du har erfarenhet av att planera och producera arrangemang, och att du har lärt dig att jobba med eventproduktion på ett välorganiserat och effektivt sätt. Du är en stjärna på kommunikation och är grym på att uttrycka dig och hitta nya smarta lösningar för att nå publiken, oavsett kanal. Du är såklart allmänbildad och nyfiken, och har bra koll på såväl samhällsfrågor som kulturscenen. 

Relevant utbildning inom kultur, kommunikation, marknadsföring och/eller eventproduktion är meriterande. Ett stort dokumentärfilmsintresse är en tillgång, men inget krav. Erfarenhet av föreningsverksamhet är meriterande, men inget krav.

Doc Lounge Göteborg är en liten förening med endast två anställda. Vi lägger därför stor vikt vid personlighet och att skapa ett starkt team där de två projektledarna kan hjälpa och komplettera varandra. 

Arbetsuppgifter i korthet

Publikarbete: Bygga Doc Lounges community och bredda publiken kring evenemangen (söka upp potentiella målgrupper, etablera samarbeten och interagera med publiken)
Marknadsföring och kommunikation: Löpande kommunikation genom nyhetsbrev, sociala medier, grafiska produkter och pressarbete. 
Programsättning: Inramning genom bokning av gäster och kringarrangemang
Evenemangsproduktion: Planering av evenemang. Koordinera tekniker, volontärer och gäster.
Ekonomi: Ansvara för verksamhetens evenemangsbudget samt att söka och rapportera vissa av föreningens stöd. 
Strategi och administration: Långsiktig planering och utvärdering i samråd med Projektledare och styrelse.

Viktig info
Tillträde: Augusti 2022, datum enligt överrenskommelse.
Placering: Göteborg.
Anställning: Projektanställning t.o.m 31/12 2022, med god chans till förlängning. Arbetsgraden varierar mellan 20-40%.
Ansök genom att: Maila din ansökan till gbg@doclounge.se och skriv "Ansökan projektledare Doc Lounge Göteborg" i ämnesraden. Lägg personligt brev och CV i samma dokument/mapp, märk med ditt namn. 
Sista ansökningsdatum: Vi vill ha din ansökan senast 1 augusti. Intervjuer kommer att hållas löpande. 
Kontaktperson: Annie Karlsson, Projektledare, 070-2723531, annie@doclounge.se

 

Friends & sponsors