Doc Lounge Varberg
Past10/102013

Detropia

Heidi EwingRachel Grady, 90 min, USA, 2012

DETROPIA Trailer from Loki Films on Vimeo.

Detropia

Live: T.O.X.I.C

Det har blivit dags för Doc Lounge Varbergs andra visning för hösten, och vi kan stolt presentera Detropia

Detroit kunde en gång leva upp till “The American Dream” och gatorna var fyllda av soulmusik från Motown Records. Staden som följt Amerikas utveckling under det senaste århundradet har sett den stora migrationen av afroamerikaner som flydde  undan Jim Crow-lagarna om segregation, medelklassens uppkomst, den expanderande bilindustrin… och nu ekonomikrisen och den allt mer bleknande drömmen. Detropia målar upp ett drömlikt kollage av en storslagen stad på ruinens brant, hur stadens motståndskraftiga invånare vägrar överge hoppet i kampen om att få “the Motor City” att överleva det postindustriella Amerika, och hur en radikalt annorlunda framtid tar sin början.

Live: T.O.X.I.C – Varbergsmusiker som bjuder på riktigt Motown-känsla denna kväll. T.O.X.I.C består av Marie Johansson, Johan Holmberg, Klas Assarsson, Bengt Ungberg, Thomas Johansson och Markus Jullander.

Gäst: Jenny Hultén
Jenny Hultén har jobbat i Detroit med projektet “Mission Possible” som utfördes på uppdrag av Väst Svenska Handelskammren. Syftet var att ta reda på mer om stora städer som är beroende av en enda industri - i detta fallet bilindustrin – och vad som händer när den industrin försvinner. Desstom undersöktes vilken roll kultur kan spela i uppbyggandet av ett samhälle. Jenny gästar oss denna kväll för att hålla i diskussion efter filmen i relation till projektet hon jobbat med.