Doc Lounge Lund
Past26/72016

Becoming Zlatan

Fredrik GerttenMagnus Gertten, 99 min, Sweden, ItalyNetherlands, 2015

Den Unge Zlatan

Utomhusbio på Lunds mysigaste terass!

Doc Lounge Lund och Mejeriets sommar-succé Bioterrassen slår sina sommarhjärnor samman och bjuder på en utomhusvisning av en av årets mest populära filmer.

Mejeriet har Sveriges vackraste utomhusbio på sin terrass. När solen går ner bakom Stadsparken rullar maskinisten igång projektorn och kvällens lugn ackompanjerar filmen in i sommarnatten. Doc Lounge Lund och Biografen Kino i Lund (Kino & Södran) kommer denna sommarafton att duka upp till filmvisning ihop. Vi tror att det blir en välbesökt kväll, så kom i god tid (eller boka bord och ät en bit mat innan!)

REGISSÖRSBESÖK
Innan filmen kommer den ena i brödra- och regissörsduon bakom filmen - Magnus Gertten - och introducerar filmen. Dessutom har han lovat att DJa låtar som andas fotboll och sommar. 

OM FILMEN:
Zlatan Ibrahimovic är Sveriges främste fotbollsspelare genom tiderna. Historien om Rosengårdsgrabben är en framgångssaga utan motstycke i svensk idrottshistoria. Men resan från Malmö till världens strålkastarljus var allt annat än spikrak.

Den unge Zlatan är berättelsen om hur Zlatan Ibrahimovic blev "Ibra" med en hel värld. En kaxig supertalang från Rosengård: lika karismatisk som briljant men med en vrede inom sig ständigt på gränsen att explodera ute på planen. Det är också historien om en ung pojke under konstant press från sin omgivning, som helt ensam lämnade Sverige för slå sig in i fotbollens finrum. En stenhård kamp både på och utanför planen.

Regissör: Fredrik Gertten och Magnus Gertten
Land: Sverige
År: 2015
Längd: 99 min
Språk: Svenska, engelska, holländska, italienska (Swedish subtitles)

OM KVÄLLEN:
Det är mysigt att komma i god tid! För innan filmen bjuder vi och våra DJs på fin musik som sätter dig i rätt stämning och vid nio-tiden är det dags att damma av filmkunskaperna i veckans filmquiz! Boka bord i restaurangen eller kom och häng med oss!

Restaurang och bar: 18.00 
Film ca 22.00 - eller när det är tillräckligt mörkt!
Fri entré

Boka bord
Vi har plats för dig i restaurangen eller på "gårdsplanen". I restaurangen blir du serverad vid bordet och vi rekommenderar att du bokar i god tid. På gården är det först till kvarn och du beställer själv mat och dryck i baren – från båda platserna har du god uppsikt över programmet. Självklart går det bra att komma till oss även om du inte är hungrig. Bordsbokning via vår hemsida: kulturmejeriet.se

Evenemanget är en del av Sommarlund.

Becoming Zlatan is presented in collaboration with Moving Docs - a EDN initiative supported by Creative Europe, with the aim to create innovative outreach strategies and provide opportunities for urban and rural European audiences to enjoy regular screenings of documentary films through a wide variety of media and platforms.

Friends & sponsors