Doc Lounge Varberg
Past25/92014

DEEP EVEREST / OCEANMINDED / FRIA VATTEN

Säsongspremiär! Regissörsbesök!

ÄNTLIGEN har det blivit dags för SÄSONGSSTART på Doc Lounge Varberg! Liksom i våras drar vi igång säsongen rejält och bjuder på TVÅ FILMER – med regissörsbesök – och även en work-in-progress!

Fokus denna kväll ligger på havens djup, med olika ingångar – FRIDYKNING, UNDERVATTENSLIV, NATURBEVARING m.m.

FILM: DEEP EVEREST
Utan begränsningar med hjälp av passion, stenhård disciplin och en enorm kärlek till hav och berg trotsar hon enorma svårigheter – Filmen följer den svenska äventyraren Annelie Pompe till toppen av Mount Everest samt ner i havsdjupen då hon satsar allt för att bli världen högsta och djupaste kvinna.

FILM: OCEANMINDED
Följ fridykaren Hanli Prinsloo på en roadtrip längs med kusten i Sydafrika och Mocambique när hon dyker med några av havets häftigaste djur. Samtidigt driver hon passionerat frågan om hur vi ska ta hand om våra världshav.

FILM: FRIA VATTEN
Pelle Oskarsson, journalist och dokumentärfilmare, gästar oss också med en work-in-progress med sitt filmprojekt om fisklivet i Hallands vatten. I flera årstider har han följt hoten mot vandringsfisk som lax, öring och ål som riskerar att slås ihjäl av kraftstationernas turbiner och stoppas i sin vandring uppströms. Projektet följer även de människor i Halland som arbetar för att rädda bestånden.

EXTRA: REGISSÖRSBEÖK AV EMIL SERGEL
Emil Sergel, regissör av båda filmerna, gästar oss denna kväll för att berätta om projekten! Sergel driver även actionsporternas filmfestival Elixir.

PÅ SCEN: KING MELODIES
Rykande aktuella King Melodies inviger scenen denna säsong! I dagarna släpps singeln ”Beardy Ghost”, men redan nu går det att förhandslyssna och se den officiella viden.

“Det är indie, rock, pop och det är du-får-bestämma-själv. En spröd röst som får dig att vilja hålla någon hårt i handen. Modiga texter med förmågan att förmedla ett avtryck bestående av glädjejubel i magtrakten. Som en gräsfläck på ett par vita jeans fastnar musiken på trumhinnan. Varje sång en pärla på ett halsband. En unik men allmänmänsklig berättelse om vad vi gör med varandra idag och imorgon.”

TEATERCAFÈET : TOVEDALS
Som vanligt är Teatercaféet öppet och gästas av Tovedals.
MEN i väntan på vårt permanenta tillstånd är kaféet fyllt av läckra ALKOHOLFRIA alternativ, under höstens två första kvällar!

KVÄLLEN PRESENTERAS I SAMARBETE MED:
VARBERGS DYKARKLUBB
VOICES OF THE WATERS (Göteborgs vattenfestival)