Doc Lounge Östersund
Past24/42017

Dead Donkeys Fear No Hyenas

Joakim Demmer, 80 min, Sweden, 2017

Dead Donkeys Fear No Hyenas - Official Trailer from WG Film on Vimeo.

Dead Donkeys Fear No Hyenas

En dokumentärfilm om land grabbing och den globala anstormningen efter åkermark – det nya gröna guldet. Dessutom ett exklusivt möte med filmens producent Margarete Jangård.

Våren är här och vi firar med en måndag att minnas! Vi visar filmen som tagit 7 år att göra och garanterat kommer vara en av de viktigaste svenska filmerna under 2017. På plats för ett samtal om filmen är producenten Margarete Jangård.

PLATS: Restaurang Temperance 
TID: Öppnar 17.30 / Film 18.30
MAT: 95 kr, serveras från 17.30
BILJETT: Endast i dörren 

DEAD DONKEYS FEAR NO HYENAS: 
Det pågår en global och kommersiell anstormning efter åkermark – det nya gröna guldet. En av de mest lönsamma markytorna finns i Etiopien. 
Med förhoppning om exportintäkter, hyr den etiopiska regeringen miljontals hektar, påstådd, outnyttjad mark till utländska investerare. Men drömmen om välstånd har en mörk sida – de mest massiva tvångsvräkningar i modern historia, småbönder som förlorar försörjningsmöjligheter, hårda förtryck och en enorm våldsspiral. Bidragande till denna katastrof är EU, Världsbanken och DFID, som ger miljarder dollar i utvecklingspengar.
Dead Donkeys Fear No Hyenas utreder de utländska markinvesteringarna och avslöja deras påverkan på människors liv. På jakt efter sanningen, möter vi investorer, utvecklings byråkrater, åtalade journalister, kämpande miljöaktivister och småbönder berövade på sin mark.

Kvällen presenteras av Doc Lounge Östersund i samarbete med Filmpool inom Region JH, Studieförbundet Sensus och Östersunds kommun. 

Välkomna! 

Friends & sponsors