Doc Lounge Helsingborg
Past22/32017

De ensamma

En film om adoption. Huvudpersonen Carolina finner sin biologiska mor i Colombia och tar med henne hem till Sverige, vad händer sen?

Röda Kvarn och Doc Lounge Helsingborg bjuder in till en kväll med mingel, film och samtal! Eftersnack med filmens huvudperson, regissör och producent.

Kvällen börjar med mingel, musik och folkölsbar i övre foajén och fortsätter sedan i stora salongen med en förhandsvisning av dokumentärfilmen DE ENSAMMA med efterföljande samtal med filmens huvudperson, regissör och producent. Filmen får sin premiär på SVT 20 april.

17.00 Mingel, musik och folkölsbar
18.00 Filmvisning med samtal 
PLATS: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg

Om filmen
DE ENSAMMA – är en film om adoption. Den stora gruppen av barn som adopterades på 70-talet från länder som Sydkorea, Etiopien, Colombia och Indien är nu vuxna och kan börja beskriva hur det är att vara adopterad. DE ENSAMMA är en intim konversation om relationer, identitet, nationalitet och vad många beskriver som ett stort ”socialt experiment”. Huvudpersonen Carolina finner sin biologiska mor i Colombia och tar med henne hem till Sverige, vad händer sen? 

Regissören Osmond Karim: "DE ENSAMMA är en uppföljare till min film RASKORTET som handlade om att vara svart i Sverige. Jag förvånades över hur överraskade många som såg filmen var över de attityder och den trångsynthet många av oss möter i vår vardag här. DE ENSAMMA belyser ännu en grupp i det svenska samhället vars verklighet vi tror oss alla känna till men vars personliga livsbeskrivningar nog kan tänkas vara oväntade för många av oss. Jag växte upp med många av de barn som kom till Sverige som adopterade på 70-talet, sida vid sida gick vi genom dagis, skola och vidare i livet. Vi hade mycket gemensamt men också något outtalat icke-gemensamt. Men vi var bara barn, och kunde aldrig riktigt förstå vad det var som skavde. Nu är vi vuxna, nu kan vi prata och lyssna och till slut kanske bättre förstå". 

Regi och manus: Osmond Karim 
Producent: Malin Holmberg-Karim
Kompositör: Magnus Jarlbo