Doc Lounge Stockholm
Past23/102012

Colombianos

Tora Mårtens, 90 min, Sweden, 2012

Colombianos

Hur långt kan man gå för att hjälpa en familjemedlem i kris?

Fernando har fastnat i negativa spiraler och drogmissbruk i Stockholm. Familjen skickar honom till hans läkarstuderande storebrorsa Pablo i Colombia som hoppas på att få Fernando ren på ett halvår. I stället påbörjas en resa som sätter alla relationer på prov.

“With a subtle and captivating storytelling style, Tora Mårtens’ documentary feature meanders gingerly, yet thoughtfully, through the relationship of two brothers, making her debut feel almost like a fable.”

/Ur Hampton International Film Festival-juryns motivering till varför “Colombianos” vann pris för 2012 års Bästa Dokumentär.

Tora Mårtens har tidigare gjort kortfilmerna ”Till Maria” (2010) , ”Dirty Diaries” (2009), Red Like Cherry” (2009), ”Bye Bye c’est fini” (2008). “Colombianos” vann nyligen en Golden Starfish Award på prestigefulla New York-festivalen Hamptons International Filmfest. Den har också visats på Hotdocs i Toronto och fick ett hedersomnämnande på årets Tempo-festival.

Regissören gästar själv i en Q&A!

Kvällens tema är självklart syskon så mejla oss en bild på dig och din/dina systrar/bröder till vår utställning så har du chansen att vinna en biobiljett i vårt lotteri. (Det går bra att fota av den om du inte har scanner.) Har du inga syskon? Det är bara att välja en bild på några andra syskon i familjen : )

Detta är också chansen att tävla i vår syskon-quiz och njuta av våra syster-dj:s Maja och Lina Westin (Caviare Days). Bidra gärna till kvällens soundtrack genom att adda låtar till i dagsläget ganska soulbrasilianska/ folkpoppiga låtar.