Doc Lounge Kalmar
Past20/22013

Colombianos

Tora Mårtens, 90 min, Sweden, 2012

Colombianos

Vi serverar soppa!

I Tora Mårtens varma och genomärliga brödraskildring “Colombianos” får vi följa Fernando som bor i Stockholm och har fastnat i en ond cirkel av droger, alkohol och dåligt sällskap.

I Tora Mårtens varma och genomärliga brödraskildring “Colombianos” får vi följa Fernando som bor i Stockholm och har fastnat i en ond cirkel av droger, alkohol och dåligt sällskap. Fernandos mamma Olga är förtvivlad över situationen. Familjen ser till att han reser till sin storebror Pablo i Colombia för att ta tag i sitt missbruk.

Pablo studerar till läkare och gör upp en plan för sin bror. Fernando har sex månader på sig att bli frisk från sitt beroende. Det visar sig bli en större prövning och kamp än vad de kunde tro. Medberoendets effekter blir plågsamt tydliga när den en gång så entusiastiska storebrodern mer och mer inser det svåra i sitt uppdrag.

Det är ett familjeöde där man kommer nära huvudrollsinnehavaren och trots all frustration och hopplöshet visar personerna i familjen kärlek, värme och hopp. Men kommer Pablo lyckas få Fernando på fötter igen? Är Fernando redo att göra vad som krävs?

Vinnare av huvudpriset för bästa dokumentär på dokumentärfilmsfestivalen Leipzig och Golden Starfish Award på Hamptons International Filmfestival i New York.

Vi kommer att servera en god och matig colombiansk Ajiaco-soppa, så kom i tid om du vill äta! 50 kr (kontant).