Doc Lounge Stockholm
Past24/32015

Citizenfour

Laura Poitras, 114 min, USA, 2014

Citizenfour

Oscarsvinnande dokumentär om Edward Snowden!

En kväll med fokus på hemligstämplade dokument, yttrandefrihet och övervakningssamhället - på Clarion Hotel i Skanstull

OM FILMEN: CITIZENFOUR är en Oscarsbelönad thriller från verkligheten. När Edward Snowden bestämde sig för att läcka material om USA:s massavlyssning ställdes han inför ett praktiskt problem. Hur gör man för att kontakta en journalist och berätta om att allt avlyssnas - när allt avlyssnas?
När Snowden kontaktade regissören Laura Poitras under kodnamnet "CITIZENFOUR" hade hon redan arbetat på en film om övervakning i två år. De bestämde träff på ett hotell i Hongkong tillsammans med journalisten Glenn Greenwald för att gå igenom de hemligstämplade dokument som avslöjar NSA:s (National Security Agency) illegala massövervakning. I CITIZENFOUR får vi följa dem när de släpper materialet och sedan tvingas hantera stormen som följer.

Citizenfour är den tredje filmen i den trilogi som Poitras startade med filmen My Country, My Country (2006). Doc Lounge har tidigare visat den andra delen i samma trilogi, The Oath (2010).

TID: Upstairs Bar öppnar 17.00, filmen startar 19.00

PLATS: Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98, Skanstull

BILJETTER: 80kr (60kr för studenter och pensionärer). Biljettförsäljning sker från 17.00 samma kväll i Upstairs Bar på Clarion Hotel.

Friends & sponsors