Doc Lounge Göteborg
Past24/32015

Citizenfour

Laura Poitras, 114 min, USA, 2014

Citizenfour

Oscarsvinnande dokumentär om Edward Snowden + gäst: Dennis Töllborg Professor i rättsvetenskap

Hur långt sträcker sig modern massövervakning, hur lite vet vi om den och hur påverkar den var och en av oss i detta nu? Mer info gäster för kvällen kommer snart.

SYNOPSIS: Citizenfour är en thriller från verkligheten där publiken får följa när regissören Laura Poitras och journalisten Glenn Greenwald möter Edward Snowden i Hong Kong och presenteras för de hemligstämplade dokument som avslöjar NSA:s (National Security Agency) illegala massövervakning. Vi får följa dem när de sedan tvingas hantera stormen som följer och fatta beslut som inte bara påverkar deras egna liv men också alla runtomkring dem. Filmen visar inte bara upp farorna med obegränsad övervakning, den får dig också att känna av dem. Enligt filmskaparna själva kommer du aldrig att tänka på din telefon, e-mail, kreditkort, webbläsare eller onlineprofil på samma sätt igen. 

Citizenfour är den tredje filmen i den trilogi som Poitras startade med filmen My Country, My Country (2006). Doc Lounge har tidigare visat den andra delen i samma trilogi, The Oath (2010).

TIDER: Dörrar öppnar kl 19 / Film ca kl 20 

GÄST: Dennis Töllborg Professor i rättsvetenskap. Töllborg är extremt kunnig frågor kring whistleblowers och inte den som sticker under stol med vad han tycker. 

 

Friends & sponsors