Doc Lounge Stockholm
Past5/32015

Children 404

Askold KurovPavel Loparev, 77 min, Russia, 2014

Children 404

Svensk premiär av rysk queerfilm i samarbete med Tempo!

Den 5:e februari gästar vi återigen Tempo Dokumentärfestival, i år med visningen av den kontroversiella filmen Children 404. I Ryssland tillåts inte HBTQ-personer att existera och modet som de unga medverkande har i filmen är imponerande. Vi låter oss inspireras och bjuder in Tant Gredelin och Seroconversion att ta plats på scen.

FILM: Дети 404 / CHILDREN 404 (Askold Kurov & Pavel Loparev, 2014)
Sedan Putin 2013 lagstiftade mot så kallad gaypropaganda är Rysslands unga homosexuella en utstött grupp. De existerar inte i samhällets ögon och möter våldsamt motstånd om de skulle hävda motsatsen. Därför skapades projektet Children 404, ett sätt för dem som inte syns att komma i kontakt med varandra och dela sina historier. Här är den olagliga dokumentären i vilken de berättar om sig själva och sin situation idag.

LIVE: Tant Gredelin är ett do-it-yourself-alternativ till storproduktion i dansmusik, det är punk med en synth, det är eurodance med primalskrik, det är popmusik ur ett queerperspektiv. Tant Gredelin vill bemöta och attackera transhat och misogyni, bemöta och avväpna den binära världen med att som ickebinär ta plats i musikvärlden.

EXTRA: Seroconversion är ett queert noiseprojekt av Birt Berglund och Johan Sundell. Under kvällen kommer dom att bjuda på rosa oväsen och sonisk sodomi! Lyssna här

TIDER: Film kl. 18.00 / Live ca 19.20 / Öppet till 21.00

Visningen presenteras i stolt samarbete med Tempo Dokumentärfestival, Stockholms stad, Stockholms läns landsting, Svenska Filminstitutet och Salong 4.

Friends & sponsors