Doc Lounge Varberg
Past23/102014

#Chicagogirl - The Social Network Takes on a Dictator

Joe Piscatella, 74 min, Netherlands, 2013

#Chicagogirl - The Social Network Takes on a Dictator

Livemusik!

FILM: #Chicagogirl – The Social Network Takes on a Dictator
Att sociala medier kan spela en stor roll i de moderna revolutionerna har vi hört tidigare, men det  som är nytt och intressant med dokumentären #Chicagogirl – The Social Network Takes on a Dictator är filmens anmärkniongavärda huvudrollsinnehavare – en 19-årig tjej i Chicagos förort…

Från sitt flickrum utanför Chicago använder 19-åriga Ala’a sociala medier för att koordinera revolutionen i Syrien. Beväpnad med Facebook, Twitter, Skype och mobilkameror hjälper hon sitt nätverk på plats i Syrien bland beskjutningar, och visar samtidigt världen hur mänskliga rättigheter kränks under diktaturen. Men bara för att världen kan se våldet betyder det inte att världen kan hjälpa, så medans revolutionen fortskrider måste alla i Ala’a's nätverk bestämma vilket som är det  mest effektiva sättet att bekämpa en diktator.

PÅ SCEN: PETER ÅKERSTRÖM
Peter Åkerström är en musiker från Halmstad. År 2004 åkte han iväg med sin gitarr och sina musicerande vänner till Irland. Föga visste han då att det skulle ta 10 år innan han skulle återvända till Sverige igen, men så blev det. Som heltidsmusiker i Irland utvecklades Peter som gitarrist och sångare. Inspirerad av gitarrhjältar som Doc Watson, Chet Atkins och hundratals musiker som han lärde känna i Irland har Peter utvecklat sitt eget gitarrspel till något som han vill kalla fingerpicking, bluesy, folky, bluegrassy classical stil. Hans repertoar är bred. Där är mycket inslag av amerikansk folkmusik, men även Jazz, klassiskt, visor och egna kompositioner. För att riktigt förstå hur han låter såkom och att se honom uppträda!

TEATERCAFÈET : TOVEDALS
Som vanligt är Teatercaféet öppet och gästas av Tovedals.
OBS! I väntan på vårt permanenta tillstånd är kaféet fyllt av läckra alkoholfria alternativ, under höstens första kvällar!