Doc Lounge Malmö
Past14/32017

Cheer Up

Christy Garland, 86 min, FinlandCanada, 2016

Cheer Up

FESTIVALFEST - Tillsammans med tre festivaler i Malmö och filmens regissör snackar vi systerskap, cheerleading och tillhörighet ♀️

Tillsammans med IFEMA , Feministisk Festival Malmö, Nordisk Panorama och filmens regissör upplever vi vår tonår igen och får insyn i Cheerleadingvärlden i Finland. Den 14 mars är det dags för att få fler perspektiv på sammanhållningen i ett lag bestående av tonåringar och en driven coach. Självfallet får vi lära oss nya cheers också, både på finska och svenska.

Together with IFEMA - International Female Film Festival Malmö, Feministisk Festival MalmöNordisk Panorama and the director of the film, we experience our teens again and gain insight into Cheerleading world in Finland. On March 14, it's time to get more perspective on the cohesion of a team of teenagers and a driven coach. Needless to say, we will of coruse learn new cheers, both in Finnish and Swedish.

CHEER UP

Christy Garland / Finland / 2016/ 86 min

Miia, den ambitiösa tränaren av Finlands sämsta cheerleading laget är trött på att förlora. Hon tar en resa till Cheerleadingens ursprung och blir inspirerad av det amerikanska tankesättet som driver världens bästa hejarklack framåt. Miia återvänder till Finland som en tuffare tränare, hon pushar sina flickor till bristningsgränsen ... men det är vad laget verkligen vill?

Cheer up suddar ut gränsen mellan rolig och tragik, som betraktare utsätts man för komiska misslyckande, brutna näsor och tårar. Regissören Christy Garland är känd för att både och samtidigt arbeta med observationer och fiktiva händelser som berättarteknik.

“far from a zero to hero story there is nothing predictable in Cheer Up…” Toronto Star

Förutom tränaren Miia, fokuserar filmen på två cheerleaders i laget, Patu och Aino. Patu sörjer över sin avlidna mor medan hennes far väntar en ny bebis med sin flickvän. Aino försöker att avgöra om hennes resa att upptäcka sin identitet faller samman med att vara en del av ett laget eller inte. Miia försöker att lära sig så mycket som möjligt av de bästa cheerleaders i Texas, men hennes privatliv blir mer och mer komplicerat och lärdomarna från Texas går inte riktigt att etablera. Var och en av kvinnorna hantera sin egen personliga, liksom cheerleading, kamp.

REGISSÖRBESÖK: Christy Garland 
Kom och ställ just din fråga om Cheerleading i Finland, tonårsångest och tillhörighet som tema i filmen eller om Christys unika karaktärsbyggande.

SAMARBETE: IFEMA - International Female Film Festival Malmö 
Ifema filmfestival är en filmfestival med fokus på kvinnliga regissörer från världen över. Årets festival är den 11:e i ordningen och äger rum 3-9 april på biograf Panora och utvalda platser runt om i Skåne. Det blir samtal, mingel, works in progress och inte minst fantastisk film i dagarna sju på årets tema FRIHET! I år har vi även ett särskilt fokus på Turkiet.  

SAMARBETE: Nordisk Panorama
För 27:e året i rad arrangeras Nordisk Panorama filmfestival. År 2017 har Finland i fokus, så se till att intensifiera bastun eftersom årets festival kommer att ånga! Under nästan en hel vecka varje år är gatorna är fyllda med filmvisningar, seminarier och berättelser från hela världen i Malmö, både för unga och gamla. 

SAMARBETE: Feministisk Festival Malmö
Varje sommar anordnar Malmös feministiska nätverk en GRATIS feministisk folkfestival. Årets datum är 9-11 juni. Festivalen är tillgänglig för alla och utgår från Malmös feministiska och antirasistiska gräsrotsrörelser. Feministisk festival i Malmö fokuserar på aktivism, aktivitet, kunskap, kultur och att skapa en trygg plats där alla kan delta, träffa nya människor och ha kul. 

TID: Dörrar öppnar kl 19.00 / Filmen börjar ca kl 20.00

PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö

ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

Läs mer om Doc Lounge Malmös program här: http://doclounge.se/malmo. 

Babel är rollstolsanpassat, bara att be någon av personalen att hjälpa till och visa vart vår ramp är. 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel

Friends & sponsors