Doc Lounge Varberg
Past29/92016

Bugs

Andreas Johnsen, 76 min, Denmark, 2016

Bugs

Jubileumsfilm på Mellbystrands modigaste krog! Missa inte denna gastronomiska upplevelse!

Turnén fortsätter till Mellbystrand i Laholm där vi visar jubileumsfilmen BUGS som handlar om matkonst och insekter. Där firar vi att Doc Lounge-konceptet fyller 10 år!

Plats Restaurang Kustvägen 46, Mellbystrand, Laholm I 19.00 Mingel & Musik I 20.00 Film

Film: BUGS

Varför borde vi äta insekter? Den danske filmskaparen Andreas Johnsens delvis smakliga och delvis kräkframkallande dokumentärfilm Bugs undersöker frågan om insekter kan rädda världen. Svaret blir både kulinariskt och politiskt.

Även om både forskare och jordbruksnäringen har börjat kika på ätbara insekter som ett hållbart alternativ för framtiden, så har inte idén om att käka insekter nått popularitet hos folk i allmänhet. Kökschef Ben Reade och forskaren Josh Evans från The Nordic Food Lab i Danmark ger sig ut på en resa för att försöka ändra på det. De reser jorden runt med ett fokus på kostvariation och delikatesser med målet att kunna påverka politiken. De samlar larver i Australiens vildmark och plundrar getingbon i Japan… Längs med vägen gör de sin egen twist på lokala insektsspecialiteter och tillagar bland annat gräshoppsravioli, bi-ost och maskglass.

Detta är ett ämne och en film ni bara inte får missa!

På Scen: Duon Sass

Den lokala duon Sass för musiken denna kväll. Lyssna till Ylva Sass på sång och Adam Sass på piano när de spelar en härlig blandning av jazz, soul och pop. De spelar under tiden ni avnjuter en härlig tapastallrik och något gott från baren. 

Gäst: Ellen Gellerbrant från Hakuna Mat

Hakuna Mat startade 2013 som första företag att erbjuda ätbara insekter på den svenska marknaden. Ellen Gellerbrant är en av fyra delägare bakom Hakuna Mat. Hon är kostvetare och ekonom med flera års erfarenhet av insekter som mat. Hon driver även ett spännande projekt som de kallar Hakuna färs, samt har Sveriges största mat-blogg om ätbara insekter insectsforstarters.com  

Värdinna: Katarina Toremalm

Katarina driver Kustvägen 46 som vi gästar denna kväll. En riktig liten pärla vid Mellbystrand där det lagas mat med inspiration från havet, åstiderna och smaker bortom horisonten. Baren har ett litet men noga utvalt sortiment och bjuder på afterwork och klubbkvällar. Katarina kommer att skapa en spännande tapasmeny för kvällen gjord på lokalproducerade och ekologiska råvaror - dock utan insekter ;) Tapas kan förbokas i samband med biljettköp, se länk uppe till höger.

Bugs is presented in collaboration with Moving Docs - a EDN initiative supported by Creative Europe, with the aim to create innovative outreach strategies and provide opportunities for urban and rural European audiences to enjoy regular screenings of documentary films through a wide variety of media and platforms.

Friends & sponsors