Doc Lounge Malmö
Past15/32016

Boxing for Freedom

Juan Antonio Moreno AmadorSilvia Venegas Venegas, 75 min, Spain, 2015

Boxing for Freedom

Sverigepremiär i samarbete med BUFF Filmfestival. Regissörsbesök!

För tredje året i rad samarbetar Doc Lounge med BUFF- barn och ungdomsfestival och firar internationella kvinnodagen även den 15 mars! Kvällen gästas av filmens regissörer: Juan Antonio Moreno Amador och Silvia Venegas Venegas.

Sadaf Rahimi är den bästa boxaren i Afghanistan, men hon måste ständigt möta hennes lands traditioner, rädslor och hennes egna öde för att kunna vara en fri kvinna. Efter att ha levt som flyktingar i Iran återvände Sadaf och hennes syster Shabnam till hemlandet och gick då med i det nyskapade kvinnliga boxningslaget. Sadafs boxning och hennes akademiska prestationer gör henne till ett strålande exempel och förebild för många av Afghanistans kvinnor, men hennes väg är full av hot och svårigheter. 

BUFF Filmfestival vill genom sin årliga återkommande filmfestival öppna möjligheterna för influenser från Europa och övriga världen och visa filmer som annars aldrig skulle visas i Sverige och i Malmö. På BUFF står filmer för barn och unga i fokus.

GÄSTER: Filmens regissörer Juan Antonio Moreno Amador och Silvia Venegas Venegas.
Med många års erfarenhet grundade regissörsduon år 2010 produktionsbolaget Making DOC med fokus på de historier och projekt värda att berättas. Tillsammans har de två många utmärkelser inom filmbranschen bland annat så har Silvia Venegas Venegas blivit utvald av European Documentary Network (EDN) som en av topp tolv producenter i världen. 

TID: Den 15 mars.
19.00 Dörrarna öppnar.  
20.00 Filmen börjar. 

PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö.
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

DOC LOUNGE MALMÖ
I snart tio år har Doc Lounge samlat Malmöborna kring premiärer och förhandsvisningar av de allra senaste dokumentärfilmerna från hela världen. Genom unika helkvällar där filmvisningar kombineras med intressanta kringarrangemang, aktuella gäster, regissörsbesök, liveakter och barhäng, vill Doc Lounge öka och bredda publiken för dokumentärfilm och ge besökarna en upplevelse som engagerar och stannar kvar i minnet. Visningarna på Doc Lounge Malmö presenteras i stolt samarbete med SVT, Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.