Doc Lounge Stockholm
Past21/92015

Blood Sisters

Malin Andersson, 82 min, Sweden, 2015

Blodsystrar

Säsongspremiär med exklusiv förhandsvisning på Laika!

Hjärtligt välkomna till Doc Lounge Stockholms säsongspremiär på Laika i Hornstull! För att fira att hösten är här bjuder vi in till en exklusiv förhandsvisning av den svenska dokumentären Blodssystrar och för att hylla syskonskapet så gäller "gå 2 betala för 1" för alla syskon. Systrarna i Taxi Taxi spelar skivor under kvällen och Roxy Farhat bjuder in till Nagelsalong innan och efter filmen! Blodssystrar hade världspremiär på Hot Docs i Toronto, en av världens största filmfestivaler och den är nominerad till ”Bästa Nordiska Dokumentärfilm 2015” på Nordisk Panorama i Malmö i september och nu är vi på Doc Lounge stolta över att få förhandsvisa den i Stockholm.

FILM: Blodssystrar är en nära, visuell långfilmsdokumentär om systerrelationen och den villkorslösa kärleken mellan Julia och Johanna, tvillingsystrar från Rosengård i Malmö. Filmen är berättelsen om en urstark systersymbios som ofrånkomligt bryts, när vuxenlivet står för dörren. Om det svåra i att skiljas, för att hitta sig själv, om flickor fulla av obändlig styrka...och kärlek som aldrig tar slut. Blodssystrar handlar om systerskapet och den stora inneboende styrkan hos två flickor som visar på att det går att överleva så mycket mer än vi tror. Och det är på tiden att det blir två tonårsflickor som får sätta spotlight på frågan; hur ska vi börja se varandra, och varandras liv, på riktigt? Hur uppmärksammar vi polariseringen mellan vi & dom som ökar i Sverige? Det är djupt provocerande att det börjar bli vardag och inget konstigt med att göra skillnad på människor och människor. Därför är filmen och berättelsen om tvillingsystrarna Julia och Johanna från Malmö så djupt viktig. Vi måste börja se varandra, och lyssna på allas våra berättelser. På riktigt. http://www.bloodsisters.se/


DJ: Taxi Taxi!-systrarna Johanna och Miriam Tewolde Berhan spelar skivor innan och efter filmen. http://www.itstaxitaxi.com/

EXTRA: Roxy Farhat är en feministisk video- och performancekonstnär vars arbeten blandar politik, kitsch och populärkultur med humor och dödsallvar. Vid sidan av konsten är hon även verksam som musikvideoregissör och har gjort prisbelönta videos med artister som The Knife, Zhala och Gnucci. Under säsongspremiären bjuder Roxy in till Nagelsalong, kom och få era naglar fixade!

TILLGÄNGLIGHET: Hiss finns genom hela huset, stor-toalett finns.

PRIS: 80 kr (60 kr för studenter och pensionärer), förköp på https://billetto.se/sv/doc-lounge-blodssystrar eller betala med cash i dörren.

SPECIAL DEAL: Ta med ditt syskon gratis! Gå 2 betala för 1 gäller alla syskon under kvällen.

UNGEFÄRLIGA TIDER:

18.00 Taxi Taxi! spelar skivor / Roxy Farhat bjuder in till Nagelsalong / Möjlighet att äta på Laika finns.

19.00 FILM: Blodssystrar

Taxi Taxi! fortsätter spela skivor, Roxys Nagelsalong håller öppet fram till 21.00

Friends & sponsors