Doc Lounge Malmö
Past21/92015

Blood Sisters

Malin Andersson, 82 min, Sweden, 2015

Blodssystrar

Måndagen den 21 september bjuder Doc Lounge, Malin Andersson Film, Malmö Stad, Film i Skåne och Nordisk Panorama in till exklusiv fest och galapremiär av BLODSSYSTRAR på Moriska Paviljongen!

Måndagen den 21 september bjuder Doc Lounge, Malin Andersson Film, Nordisk Panorama, Malmö Stad och Film i Skåne in till exklusiv fest och galapremiär av BLODSSYSTRAR på Moriska Paviljongen! Kvällen arrangeras i stolt samarbete med ABF, Folkets Bio Malmö och WIFT. Välkommen till en måndagskväll utöver det vanliga – en storslagen hyllning till systerskapet. Kvällen börjar klockan 19.00 med mingel och välkomstdrink och fortsätter in i natten efter filmvisningen med fest och festivalklubb i Spegelsalen med Johanna Ritscher från Femtastic. Dessutom fri entré och öppet för alla! Kom och fira tillsammans med regissör, huvudpersoner, filmens nordiska och internationella crew, samproducenter och många andra av de som arbetat med filmen!

SYNOPSIS: Blodssystrar är en film om systerskap. Den är en nära, visuell långfilmsdokumentär om systerrelationen och den villkorslösa kärleken mellan Julia och Johanna, tvillingsystrar från Rosengård i Malmö. Filmen är berättelsen om en urstark systersymbios som ofrånkomligt bryts, när vuxenlivet står för dörren. Om det svåra i att skiljas, för att hitta sig själv, om flickor fulla av obändlig styrka...och kärlek som aldrig tar slut. Blodssystrar handlar om systerskapet och den stora inneboende styrkan hos två flickor som visar på att det går att överleva så mycket mer än vi tror. Och det är på tiden att det blir två tonårsflickor som får sätta spotlight på frågan; hur ska vi börja se varandra, och varandras liv, på riktigt? Hur uppmärksammar vi polariseringen mellan vi & dom som ökar i Sverige? Det är djupt provocerande att det börjar bli vardag och inget konstigt med att göra skillnad på människor och människor. Därför är filmen och berättelsen om tvillingsystrarna Julia och Johanna från Malmö så djupt viktig. Vi måste börja se varandra, och lyssna på allas våra berättelser. På riktigt.

GÄSTER: Malin Andersson, filmens regissör, filmteamet och huvudkaraktärerna Julia och Johanna. 

DJ: Johanna Ritscher är en av Malmös mest anlitade DJs som vibrerat Möllans marker sedan mitten av 00-talet. Hon började sin resa med duon Collabo Queens och har vidare turnerat tillsammans med Gnucci och under sitt eget namn genom New York, Rio de Janeiro, London, Holland, Polen, Berlin och halva Sverige. Hon har öppnat för akter som Dillon Francis, Flosstradamus, Hudson Mohawke och Adrian Lux på P3 Live. Johanna Ritscher målar bländande kollage av tropical och future bass, zouk, dancehall och deep house blandat med hip hop, trap, UK funky och grime. Hon är även en del av kollektivet Femtastic och en av tre som drivit klubb Syrran de senaste somrarna i Malmö.

TID: OBS! MÅNDAG! 21 september 

kl 19.00 Insläpp, mingel och fördrink - Stora salen
kl. 20.00 Introduktion och filmstart
kl. 21.45 Q&A med regissör och medverkande
ca. 22.30 Festivalklubb med Johanna Ritscher från Femtastic! - Spegelsalen

PLATS: Moriska Paviljongen, Folkets Park

Sign up är nu full. Kom i tid, platser som inte hämtats ut släpps klockan 19.30!

ENTRÉ: Fri entré! Föranmälan krävs. http://www.eventbrite.com/e/doc-lounge-special-blood-sisters-gala-premiere-registration-18410879436?aff=es2

Arrangörer: Doc Lounge, Malin Andersson Film, Nordisk Panorama, Malmö Stad, Film i Skåne, ABF, Folkets Bio Malmö och WIFT.