Doc Lounge Helsingborg
Past5/122020

Only the Devil Lives Without Hope

Magnus Gertten, 98 min, SwedenNorway, 2020

Only the Devil Lives Without Hope - Trailer from Auto Images on Vimeo.

Blickar mot öst (Inställt)

I höstmörkret bjuder vi in till filmfest på tema "Blickar mot öst". Det blir film, musik, samtal och god mat!

Film, musik, mat och samtal!


Inställt. Lördagen den 5:e december bjuder vi in till filmfesten ”Blickar mot öst” i Kulturkvarteret Portugals lokaler på Söder. Det blir film, musik, intressanta samtal och självklart god mat! Vi bjuder på två av filmerna och hoppas på så vis förgylla tillvaron något i vintermörkret. Info om gäster och musikakter tillkommer inom kort.

Factory of Lies
Jacob Gottaschu, Anton Breum/Danmark, Finland, Ryssland, m.fl. / 59 min/ 2018
Ryssland för i hemlighet ett informationskrig och introducerar därigenom ett nytt vapen på marknaden. Hundratals unga ryssar arbetar aktivt med att producerar fejknyheter via fejkprofiler i sociala medier. Dessa fejknyheter sprider sig snabbt genom USA och Europa och påverkar den allmänna opinionen. Men några modiga ryska journalister väljer att kämpa emot den ökända trollfabriken.

The Jump
Giedre Zickyte/ Litauen, Lettland, Frankrike/ 84 min/ 2020
En kall novemberdag 1970 möter en amerikansk patrullbåt en sovjetisk fiskefärja ute på Atlanten. Den litauiska sjömannen Simas Kudirka drömmer om ett bättre liv för sig och sin familj. Driven av en denna överväldigande önskan om frihet fattar han ett drastiskt beslut och kastar sig över relingen på sin egen båt, för att sig ombord på det amerikanska fartyget. En högst intressant skildring av hur en människans drömmar om frihet möter migrantens verklighet.

Only The Devil Lives Without Hope
Magnus Gertten/ Sverige, Norge/ 2020/ 95 min
I Uzbekistan har regeringen länge fört ett krig mot terrorismen. Ett krig som istället för att vara förankrat i verkliga händelser, snarare vilar på politiska grunder. Detta har resulterat i att tusentals muslimer nu sitter fängslade för uppdiktade attentat. En av dem som sitter fången är aktivisten Iskander. Men en som aldrig slutat slåss för sin brors rättigheter är systern Dilya som med hjälp av Amnesty International kämpar för att få honom frikänd. En viktig dokumentär från ett land som få människor vet särskilt mycket om.

Schema för kvällen:
15:00 – Dörrarna öppnas
15:30 – Musikakt
16:00 – Factory of Lies
17:00 – Gästsamtal
17:45 – The Jump
19:30 – Only The Devil Lives Without Hope
21:00 – Gästsamtal
21:30 – Efterfest

Biljettpris: 80 kr ordinarie/ 60kr pensioner, studerande, arbetssökande
Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF He