Doc Lounge Sundsvall
Past23/42015

Bikes vs Cars

Fredrik Gertten, 90 min, Sweden, 2015

BIKES vs CARS - TRAILER II from WG Film on Vimeo.

Bikes vs Cars

Sundsvallspremiär, DJ Kung Knas & Hemlig Förfilm!

Efter Bananas!* och Big Boys Gone Bananas!* kommer nu Fredrik Gerttens nya film Bikes vs Cars, som utforskar det trafikdrama som pågår runtom i världen varje dag. Vi har denna kväll besök av stadsplanerare och hiphop-artisten Kung Knas.

SYNOPSIS: Klimatför­ändringar och trafikstockningar gör att många människor istället tar till cykeln. Men dålig stads­planering och bilkaos skördar varje dag ett stort antal cyklisters liv och många kräver nu säkra cykelbanor. Aktivister och politiker som arbetar för en förändring ställs emot en miljardindustri som gör allt i sin makt för att hålla samhället bilberoende. Idag finns det en miljard bilar i världen, år 2020 räknar man med det dubbla. Det är en ojämn kamp som förs i städer som Los Angeles och São Paulo mot den gigantiska bilindustrin samtidigt som Köpenhamn visar på en annan framtid... Bikes vs Cars följer cyklisternas kamp mot ett bildominerat samhälle och visar de revolutionära förändringar som kunde ske om städer övergav sitt bilcentrerade fokus.

GÄSTER: Vi gästas av två stadsplanerare som efter visningen kommer att ta frågorna som filmen ställer in i ett lokalt Sundsvallperspektiv.

DJ: Hiphop-artisten Kung Knas kommer i DJ-form att servera musik innan filmen.

BAR: Krogen Brandstation kommer in och serverar innan filmen

19:00 Dörrarna Öppnas
19:15 Hemlig Förfilm
19:30 Bar + DJ Kung Knas
20:00 Bikes vs Cars
21:30 Eftersnack

Välkomna!

Bikes vs Cars is shown at Doc Lounge as a part of Moving Docs.

Friends & sponsors