Doc Lounge Kalmar
Past28/52015

Bikes vs Cars

Fredrik Gertten, 90 min, Sweden, 2015

BIKES vs CARS - TRAILER II from WG Film on Vimeo.

Bikes vs Cars

Efter Bananas!* och Big Boys Gone Bananas!* kommer nu Fredrik Gerttens nya film som utforskar det trafikdrama som pågår runtom i världen varje dag.

Cykeln är en fantastisk uppfinning med kraft att förändra världen. Aktivister och politiker runt om i världen försöker bryta sig fria från bilberoendet, men samtidigt har det aldrig sålts fler bilar i världen än idag.

Fredrik Gerttens nya film Bikes vs Cars skildrar en global kris vi alla innerst inne vet att vi måste tala om: Klimatet, jordens resurser, städer där all yta är slukad av bilar, ett ständigt växande, smutsigt, bullrande trafikkaos. De mäktiga intressen som tjänat på privatbilismens framväxt investerar miljarder varje år på lobby och reklam för att skydda sina affärer. I filmen möter vi aktivister och tänkare som kämpar för bättre städer. Som vägrar sluta cykla trots att allt fler dödas i trafiken.

Vi visar filmen med svensk text. Regissör Fredrik Gertten kommer att delta i filmsamtalet via Skype.

Vi vill ha din röst! Vad önskar du dig för att Kalmar ska bli en ännu bättre cykelstad? Var med i vår omröstning och lämna gärna egna förslag, ju tokigare desto bättre! Vi tar upp idéerna i filmsamtalet efter Bikes vs Cars den 28 maj. 

Inför filmen kör vi Kalmars första Slow roll, d.v.s vi cyklar tillsammans en runda genom staden. Ta med din hoj! I samarbete med Kalmar cykelstad bjuder vi alla Slow rollers på en fribiljett till filmen.
Om du inte kan komma med cykeln kan du låna en gratis av Ölands cykeluthyrning som finns på plats under kvällen.

Krögers/Bremersons öppnar en Bike-in där man kan köpa med sig något att äta från cykelsadeln.

Hålltider:

från 16.30 - vi finns på Larmtorget, matförsäljning hos Krögers Bike-In, provcykling hos Cykelogen, gratis cykellån hos Ölands cykeluthyrning, Kalmar cykelstad och Destination Kalmar informerar

17.30 - 18.00 Slow roll, start och mål på Larmtorget

18.30 Filmstart på Kalmar teater

20.00 filmsamtal med Fredrik Gertten, stadsarkitekt Björn Strimfors och Thomas Eidrup från Kalmar cykelstad

Bikes vs Cars is shown at Doc Lounge as a part of Moving Docs.

 

Vi kör Kalmars första Slow roll!

Omröstning! Hur gör vi Kalmar till en bättre cykelstad?

Fredrik Gertten medverkar!

Friends & sponsors