Doc Lounge Göteborg
Past4/32015

Bikes vs Cars

Fredrik Gertten, 90 min, Sweden, 2015

BIKES vs CARS - TRAILER II from WG Film on Vimeo.

Bikes vs Cars

Bikes vs Cars: Exklusiv förhandsvisning med regissörsbesök, paneldebatt & mat av cykelburna Kungliga Containerakademin!!

Efter Bananas!* och Big Boys Gone Bananas! kommer nu Fredrik Gerttens nya film Bikes vs Cars, som utforskar det trafikdrama som pågår runtom i världen varje dag. Visningen sker i ArchFilm Göteborg och Archileaks spännande lokaler. En helkväll i hållbarhetens tecken med mat av Containerakademin, musik och samtal med en rad olika gäster.

SYNOPSIS: Klimatför­ändringar och trafikstockningar gör att många människor istället tar till cykeln. Men dålig stads­planering och bilkaos skördar varje dag ett stort antal cyklisters liv och många kräver nu säkra cykelbanor. Aktivister och politiker som arbetar för en förändring ställs emot en miljardindustri som gör allt i sin makt för att hålla samhället bilberoende. Idag finns det en miljard bilar i världen, år 2020 räknar man med det dubbla. Det är en ojämn kamp som förs i städer som Los Angeles och São Paulo mot den gigantiska bilindustrin samtidigt som Köpenhamn visar på en annan framtid... Bikes vs Cars följer cyklisternas kamp mot ett bildominerat samhälle och visar de revolutionära förändringar som kunde ske om städer övergav sitt bilcentrerade fokus.

Engelskt tal / Engelsk textning

GÄSTER: Filmens regissör Fredrik Gertten gäster visningen och det blir även panelsamtal eftervisningen. 

PANELDEBATT:
Fredrik Gertten
Regissör Bikes vs Cars

Anneli Hulthén (s)
Ordförande Kommunstyrelsen Göteborg

Malin Månsson
Cykelplanerare Trafikkontoret Göteborg

Axel Josefson (m)
Vice ordföranden för Moderaterna i Göteborg & vice ordf i Trafiknämnden

Johan Erlandsson
"Pling transport”

OBS! Dörrarna öppnar redan  kl 17.30 / Film ca kl 18.00. Visningen sker i ArchFilm och Archileaks spännande lokaler i den gamla korsettfabriken intill Skanstorget. Kastellgatan 1.

ArchFilm Göteborg är Göteborgs egna arkitekturfilmfestival och går av stapeln för andra året i rad. ArchFilm Göteborg organiseras av Archileaks – en plattform för kunskapsutbyte inom arkitektur. Delad kunskap är dubbel kunskap och filmfestivalen är ett självklart steg i arbetet för bättre arkitektur, tillgänglig för alla.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Folkets Bio, WG Film, Götebrog Stad, VGR, ABF, SFI och Archileaks genom Archfilm Göteborg och Archileaks.

Bikes vs Cars is shown at Doc Lounge as a part of Moving Docs.

Friends & sponsors