Doc Lounge Östersund
Past2/32015

Bikes vs Cars

Fredrik Gertten, 90 min, Sweden, 2015

BIKES vs CARS - TRAILER II from WG Film on Vimeo.

Bikes vs Cars

Exklusiv förhandsvisning i samarbete med Tempo Dokumentärfestival och Folkets Bio Regina. Regissören med på länk direkt från Sverigepremiären av filmen!

Efter Bananas!* och Big Boys Gone Bananas!* kommer nu Fredrik Gerttens nya film Bikes vs Cars, som utforskar det trafikdrama som pågår runtom i världen varje dag. Visningen är en exklusiv förhandsvisning samtidigt som filmen har Sverige-premiär på dokumentärfestivalen Tempo i Stockholm.

Klimatför­ändringar och trafikstockningar gör att många människor istället tar till cykeln. Men dålig stads­planering och bilkaos skördar varje dag ett stort antal cyklisters liv och många kräver nu säkra cykelbanor. Aktivister och politiker som arbetar för en förändring ställs emot en miljardindustri som gör allt i sin makt för att hålla samhället bilberoende. Idag finns det en miljard bilar i världen, år 2020 räknar man med det dubbla. Det är en ojämn kamp som förs i städer som Los Angeles och São Paulo mot den gigantiska bilindustrin samtidigt som Köpenhamn visar på en annan framtid... Bikes vs Cars följer cyklisternas kamp mot ett bildominerat samhälle och visar de revolutionära förändringar som kunde ske om städer övergav sitt bilcentrerade fokus.

TIDER: 17.00 - KÖK, LIVEMUSIK OCH PROVCYCLA ELCYKEL
FILM KL 19

GÄSTER: Fredrik Gertten svarar på frågor på länk från Stockholm

Bikes vs Cars is shown at Doc Lounge as a part of Moving Docs.

Friends & sponsors