Doc Lounge Malmö
Past3/32015

Bikes vs Cars

Fredrik Gertten, 90 min, Sweden, 2015

BIKES vs CARS - TRAILER II from WG Film on Vimeo.

Bikes vs Cars

Exklusiv förhandsvisning och regissörsbesök i samarbete med WG Film och Folkets Bio!

Efter Bananas!* och Big Boys Gone Bananas! kommer nu Fredrik Gerttens nya film Bikes vs Cars, som utforskar det trafikdrama som pågår runtom i världen varje dag. Vi är stolta att få förhandsvisa den efterlängtade och omtalade dokumentären som tar ett grepp om cykelns samhällsförändrande roll i en pågående trafikrevolution!

"The bicycle, an amazing tool for change. Activists and cities all over the world are moving towards a new system. But will the economic powers allow it?"

SYNOPSIS: Klimatför­ändringar och trafikstockningar gör att många människor istället tar till cykeln. Men dålig stads­planering och bilkaos skördar varje dag ett stort antal cyklisters liv och många kräver nu säkra cykelbanor. Aktivister och politiker som arbetar för en förändring ställs emot en miljardindustri som gör allt i sin makt för att hålla samhället bilberoende. Idag finns det en miljard bilar i världen, år 2020 räknar man med det dubbla. Det är en ojämn kamp som förs i städer som Los Angeles och São Paulo mot den gigantiska bilindustrin samtidigt som Köpenhamn visar på en annan framtid... Bikes vs Cars följer cyklisternas kamp mot ett bildominerat samhälle och visar de revolutionära förändringar som kunde ske om städer övergav sitt bilcentrerade fokus.

Engelskt tal / Engelsk textning

GÄSTER: Filmens regissör Fredrik Gertten samt huvudpersonen Aline Cavalcante gästar visningen för Q&A med publiken.

PERFORMANCE: OS BAIANOS

DJ: Victoria Percovich Gutierrez

TIDER: Dörrar öppnar kl 19 / Film ca kl 20 

Visningen presenteras i stolt samarbete med Folkets Bio, WG Film, Malmö Stad, Film i Skåne, ABF, SFI och Babel.

Friends & sponsors