Doc Lounge Varberg
Past16/42015

Bikes vs Cars

Fredrik Gertten, 90 min, Sweden, 2015

BIKES vs CARS - TRAILER II from WG Film on Vimeo.

Bikes vs Cars

Testcykla redan kl 18:00! Trailshow innan filmen 19:00! VD för Cycleeurope och Varbergs stadsutvecklare snackar cykeltankar efter filmen!

På scen står punkrockbandet Missil! Innan filmen bygger Varbergs Mountainbike klubb bana att prova på! Crescent lånar ut cykelnyheter! Tony Grimaldi, VD för Cycleurope/Crescent möter Varbergs kommuns trafikstrateg Inger Mellberg och Håkan Cullberg, kreativ ledare för stadsutvecklingsprojektet och blivande stadsdelen Västerport!

Regissören Fredrik Gertten är känd från filmerna Bananas!* och Big Boys Gone Bananas!. Det var också han som skapade Doc Lounge-konceptet!
I hans nya film Bikes vs Cars utforskar han det trafikdrama som pågår runtom i världen varje dag.

Klimatför­ändringar och trafikstockningar gör att många människor istället tar till cykeln. Men dålig stads­planering och bilkaos skördar varje dag ett stort antal cyklisters liv och många kräver nu säkra cykelbanor.

Aktivister och politiker som arbetar för en förändring ställs emot en miljardindustri som gör allt i sin makt för att hålla samhället bilberoende. Idag finns det en miljard bilar i världen, år 2020 räknar man med det dubbla. Det är en ojämn kamp som förs i städer som Los Angeles och São Paulo mot den gigantiska bilindustrin samtidigt som Köpenhamn visar på en annan framtid... Bikes vs Cars följer cyklisternas kamp mot ett bildominerat samhälle och visar de revolutionära förändringar som kunde ske om städer övergav sitt bilcentrerade fokus. 

På Scen: Missil

Missil är ett punk/rock band från Göteborg, med influenser från bla. Millencolin, Hellacopters och Håkan Hellström.
Aktuella med debutalbumet MVH MISSIL

Extra: Varbergs MTB + Cycleeurope / Crescent

Kvällen tjuvstartas 18:00 på parkeringen utanför med en prova-på-trailbana som byggs upp av Varbergs Mountain bike-klubb (MTB)! Dessutom avslöjar lånar Crescent ut årets cykelnyheter - testa elcykel! 19:00 blir det trailshow med ingen mindre än Martin Kleivard - Bike Trial-åkare av superklass bjuder på en hisnande uppvisning med maximal precision. Martin Kleivard kommer, tro det eller ej, att cykla över en bil!

Eftersamtal: Tony Grimaldi, VD för Cycleurope/Crescent, Varbergs stadsutvecklare Håkan Cullberg och Trafikstrateg Inger Mellberg

Denna kväll gästas vi av Tony Grimaldi, VD för Cycleurope/Crescent, Håkan Cullberg kreativ ledare för Stadsutvecklingsprojktet i Varberg samt Varbergs kommuns trafikstrateg Inger Mellberg. Efter filmen kommer det att diskuteras tankar om cykelns roll i den nya stadsdelen Västerport. Grimaldi lyfter fördelen med elcykel utifrån miljöperspektiv och som en ny dimention i pendling. Kultur, näringsliv och samhällsutveckling möts denna kväll. 

Kvällens program:

18.00-19.00
Prova-på cykelbana och elcyklar utomhus
BST / Varbergs MTB och Crescent på plats

19.00-19.15
Bike Trail show Martin Kleivard

19.15-20.00
Louise Morberg, Doc Lounge Varberg presenterar kvällen och gäster. Bandet Missil spelar

20.15
FILM: BIKES VS CARS

21.45-22.15
Eftersnack leds av Louise Morberg – Tony Grimaldi, Håkan Cullberg och Inger Mellberg

Bikes vs Cars is shown at Doc Lounge as a part of Moving Docs.

Missil

Varbergs MTB

Crescent

Martin Kleivard bjuder på Bike Trial-show 19:00

Friends & sponsors