Doc Lounge Göteborg
Past25/32019

Betty - They Say I'm Different

Philip Cox, 54 min, UKFrance, 2017

BETTY - THEY SAY I'M DIFFERENT TRAILER from Native Voice Films on Vimeo.

Betty - They Say I'm Different - fri entré!

Tillsammans med Pustervik presenterar vi stolt en färgsprakande dokumentär om ikonen och artisten Betty Davis. En av funkvärldens coolaste profiler och en feministisk pionjär.

FRI ENTRÉ | INSLÄPP KL 18.00

Som en aspirerande låtskrivare från en liten stålstad i USA, äntrade Betty 70-talets scen och kom att påverka musikbranschen för kvinnor. Hennes vågade personlighet, ikoniska mode och upprörande funkmusik blev en explosion. Hon var vän med Jimi Hendrix , Eric Clapton och Sly Stone, skrev låtar till Chambers Brothers och Commodores, och gifte sig med Miles Davis – fick honom att lägga jazzen på hyllan och utveckla sin musik på albumet hon döpte till ”Bitches Brew”.

Hon var den första svarta kvinnan att uppträda, skriva låtar och vara sin egen manager. Betty var en feministisk banbrytare, inspirerande och utmanande på ett sätt som ingen kvinna varit tidigare, speciellt inom funken. Men så plötsligt försvann hon.

Med hjälp av en kreativ blandning av dokumentär och animation spårar denna film Bettys liv, hennes fattiga uppväxt till att bli en självförverkligad svart kvinnlig pionjär som världen misslyckades med att förstå eller uppskatta. Efter många år av försök lyckades filmmakarna till slut, med Bettys egen hjälp, att kreativt berätta Bettys stärkande och krossande historia.

DJ: FRIDA LERNSTÅL

FÖRFILM, DOC LOUNGE LOCALS: VI TVÅ
Regi: Love Erik Hjertberg
Innan vi drar igång huvudfilmen låter vi ett lokalt filmhopp ta scenen! I Love-Erik Hjertbergs känslosprudlande bergochdalbana Vi Två följer vi två unga syskon genom bubblande förälskelser till brustna hjärtan. Vad hade de gjort om de inte hade haft varandra att söka stöd i?
Regissören är dessutom på plats och presenterar filmen.
 

OM FILMEN:
Film: Betty - They say i’m different (54 minuter)
Språk: Engelska (inga undertexter)
Regi: Philip Cox
År: 2017
Land: UK, Frankrike
Mer info om filmen: http://www.nastygalmovie.com/

 

OM EVENTET:
Plats: Pustervik, stora salen
Insläpp: 18:00
Start: 19.00
Biljett: Fri entré! Ingen förbokning krävs.

Friends & sponsors