Doc Lounge Malmö
Past29/112016

Before The Flood

Fisher StevensLeonardo DiCaprio, 96 min, USA, 2016

Before The Flood

Storfilm gratis med Globala Malmö

Alla goda ting är två! För andra gången denna termin samarbetar Doc Lounge med Globala Malmö och bjuder på en gratis Doc Lounge kväll! För några veckor sedan kom National Geographics ut med filmen Before The Flood av Fischer Stevens och Leonardo DiCaprio och nu har vi fått rättigheterna till att få visa denna storfilm på Doc Lounge den 29 november. Så ta chansen att se filmen på storskärm samt ta del av spännande samtal med Veronica Wiman, curator i samtida konst och forskare i frågor kring feministiska strategier i det urbana rummet!

Doc Lounge Malmö i samarbete med Globala Malmö och The Sustainable City Development Conference 2016.  

Before The Flood
Fisher Stevens och Leonardo DiCaprio / USA / 2016 / 96 min
Om du kunde få veta sanningen om hotet av klimatförändringen - skulle du vilja veta?
Before the Flood presenteras av National Geographics med Leonardo DiCaprio i huvudroll ger sig ut på en resa som FNs språkrör för fred till fem kontinenter och till arktis för att bevittna klimatförändring på nära håll. Han ger sig ut på en expedition med forskare som avslöjar verkligenhetens resultat av klimatförändring och möter politiska ledare som slåss mot passivitet. Han upptäcker också beräknande kampanjer med vilseledande information arrangerade av mäktiga specialintresserade som arbetar för att förvirra folk om den brådskande växande klimatkris. Med oöverträffad tillgång till ledare runt världen så söker DiCaprio hopp i detta stigande tidvatten av katastrofiska nyheter.

SAMTALSGÄST: Veronica Wiman
Missa inte kvällens samtal med Veronica Wiman! Curator i samtida konst och forskare i frågor kring feministiska strategier i det urbana rummet! Med radikal kurering av urbana interventioner och medborgerligt engagemang ligger Wiman bakom utställningar som Civic Matters, Urban Concerns, The Gatherers Greening our Urban Spheres, Fear och Gender in Public Space.

SAMMARBETE: Globala Malmö
Globala Malmö är ett samarbete mellan Malmö stad och lokala föreningar, som en satsning för att inspirera fler aktörer att engagera sig i globala frågor. Genom Globala Malmö vill vi främja nätverksbyggandet mellan aktörer och öka förståelsen för att vi genom att tänka globalt och agera lokalt kan påverka den globala utvecklingen.

SAMMARBETE: The Sustainable City Development Conference 2016
FNs nya 17 mål för global hållbarhet innebär lokala utmaningar och i Malmö finns det varken en avsaknad av vilja eller initiativ för att nå dessa mål. Mellan den 30 november och 2 december 2016 arrangerar Malmö kommun en internationell konferens om hur städer kan arbeta med global utveckling och hur Malmö har gjort FNs mål till sina egna på vägen till en hållbar stad.

TID: Dörrar öppnar kl 19 / Filmen börjar ca kl 20 
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: Fri entré