Doc Lounge Live
Past6/122016

Author: JT LeRoy Story

Jeff Feuerzeig, 110 min, USA, 2016

Author, The JT LeRoy Story

Film och livesändning med specialinbjuden gäst, Tali da Silva från kulturnytt i P1, den 6:e december!

Årets sista Doc Lounge Live bjuder på en litterär bluff utan dess like. Ett episkt äventyr om den älskade och hyllade JT LeRoy som senare avslöjades vara en påhittad person skapad av Laura Albert. Ta del av en helkväll med en exklusiv livesändning som gästats av Tali da Silva från kulturnytt i P1, direkt från Doc Lounge i Malmö! Under evenemanget kan publiken på alla visningsplatser delta i kvällen via SMS och sociala medier.

Alla som bokar Doc Lounge Live erbjuds att delta i workshops i kreativt publikarbete. Nästa tillfälle är:
13 december kl 14 - 18

“Wildly entertaining and truly stranger than fiction.”

– John Fink, The Film Stage

Author: The JT Leroy Story
Jeff Feuerzeig / USA / 2016 / 110 min.
Den 9 januari 2006 gick The New York Times ut med en storskräll i den litterära världen då de avslöjade underbarnet JT LeRoy vars tuffa berättelser om en smutsig barndom som fasinerat ikoner och celebriteter världen över. Det visade sig att personan LeRoy inte existerade! Han var en kreativ uttryckskanal för den 40-åriga Laura Albert, en föredetta telefonsexförsäljare och hemmafru från San Franscisco. Denna fasinerande dokumentärfilm tar oss med på ett episkt äventyr, där Laura Albert lyckas blåsa liv inte bara i orden utan även fysiskt i hennes avatar under tio års tid. Alberts underhållande redogörelse kastar betraktaren in i en värld av glitter och rockkoserter, modeevenets samt till röda mattan i Cannes där LeRoy blir en mystisk sensation.

GÄST: Tali da Silva.
Tali da Silva är journalist, före detta nöjesredaktör på tidningen City Malmö, numera reporter och kritiker på Kulturnytt i P1, Sveriges radio.

“A TIGHTLY WOVEN AND ALMOST UNBELIEVABLE YARN. A strange, existential and ultimately thrilling story of a woman donning identities with a degree of spy-novel ambition.”

– Steven Zeitchik, Los Angeles Times

“A tricky, fascinating look at the strange nexus of art, artifice, and the intoxicating cult of celebrity.”

– Leah Greenblatt, Entertainment Weekly

“A trove of amazing footage and embarrassing voice messages from celebs”

– John Powers, Vogue

OM DOC LOUNGE LIVE
Doc Lounge Live är ett unikt livesändningskoncept utvecklat av den nordiska visningsorganisationen Doc Lounge, som sedan 2006 arbetar med evenemang, lansering och alternativ distribution av nya dokumentärfilmer. Genom konceptet ger vi biografer, kulturhus och bibliotek chansen att ta del av interaktiva livesändningar och dokumentärfilm i världsklass. Doc Lounge Live är ett perfekt sätt att spetsa programutbudet och locka ny publik.

Körschema 6:e december (obs cirkatider!)
18:00 Sändningen startar
18:45 Förstudio med intervjuer 
19:00 Filmvisning
20:50 Samtalet börjar