Doc Lounge Varberg
Past20/32014

A Separation

Karin Ekberg, 72 min, Sweden, 2013

ATT SKILJAS TRAILER from Momento Film on Vimeo.

Att Skiljas

Regissörsbesök!

Kan man slänga brudklänningen i en container? Vad gör man med kristallglasen ingen vill ha? Att skiljas av Karin Ekberg är en tragikomisk dokumentär som skildrar de allra sista akterna i ett långt äktenskap. En film om att trevande söka en början i det som – äntligen och tyvärr – är slut. 20 Mars visar vi filmen ATT SKILJAS

FILM: ATT SKILJAS
I sin första dokumentärfilm följer Karin sina föräldrar med filmkameran under ett år av deras liv. Ett år då ingenting är sig likt. Efter 38 år tillsammans ska de nu skiljas, från varandra och från huset där de bott i ett kvarts sekel. Stämningen är spänd när de möts på helgerna för att dela upp alla saker. Karins mamma har redan börjat sitt nya liv i en ny lägenhet och dansar genom vardagsrummet med en osynlig kavaljer medan Karins pappa fastnar i gamla minnen i det stora huset som ekar allt tommare. Men den oundvikliga flytten sätter saker i rörelse och innan ett år passerat tar även hans liv en helt ny riktning.

EXTRA: 
Karin Ekberg kommer att vara med oss under kvällen och efter filmen hålla samtal / Q&A med publiken!

PÅ SCEN: LOS QUATRO AMIGOS
På scen denna kväll står ett gäng härliga Hallandskillar som speciellt för detta tillfälle satt ihop konstellationen Los quatro amigos! Det har utlovats svängiga rytmer – både “latina y sueco”!

SAMARBETE: SINGEL I SVERIGE
Denna kväll arrangeras i samarbete med Singel i Sverige! Är du nyfiken – klicka in och kolla!
singelisverige.se

I BAREN: TOVEDALS
Sedan säsongsstarten våren 2014 finns Tovedals i vår bar och erbjuder all möjlig sorts dryck, lättare mat och fika- Så kom hungriga och törstiga!