Doc Lounge Göteborg
Past20/102020

Aswang

Alyx Ayn Arumpac, 85 min, The Philippines, 2019

ASWANG (2019) trailer from ASWANG on Vimeo.

Aswang // Regissörssamtal

På de mörka bakgatorna i Manilla härjar Dutertes dödspatruller. En inofficiell specialstyrka inkallad i kriget mot droger, som gjort missbrukare och langare fredlösa.

När Rodrigo Duterte valdes till president i Filippinerna 2016 kallades han för Sydostasiens Donald Trump. En kontroversiell populist och auktoritär ledare som gick till val på hårdare tag mot brottslighet, men vars politik istället har lett till legaliserade mord och kidnappningar av landets mest utsatta. Under två år har över 20 000 fattiga drogmissbrukare och misstänkta langare mördats medan få av drogindustrins rika ledarfigurer tagit skada.

Alyx Ayn Arumpacs dokumentär tar oss bortom de politiska slagorden och djupt ner i konsekvenserna av Dutertes allt mer fascistoida metod. På gatorna och utmed floden möter vi Jomari, den lilla pojken som fötts in i ett dödligt system, och Brother Jun, mannen som kämpar för att förstöra det.

REGISSÖRSSAMTAL
Efter filmen tar vi del av ett förinspelat samtal mellan regissören Alyx Ayn Arumpac och den svenska filmproducenten Elin kamlert.


Förfilm: COMING BACK IS NOT THE SAME AS STAYING av Jasmijn Kooijman
Två systrar pratar minnen, hemlängtan och nostalgi, men orden känns otillräckliga. Hur beskriver man känslor som är större än ord och hur talar man om tankar när tankarna svävar iväg? 
Filmen är uttagen i Doc Lounge Locals, vår satsning på lokalt producerad dokumentärfilm.

DJ AMIRA BROWN
Innan filmen drar igång bjuder arrangören och musikjournalisten Amira Brown på en timme av rnb och future beats. Det blir en djupdykning i svala och luftiga låtar i Folks bar från klockan 18! Kom!

OM FILMEN
Titel: Aswang
Regissör: Alyx Ayn Arumpac
Land: Filippinerna
År: 2019
Språk: Filippinska
Längd: 85 minuter


Filmen visas på Lilla Scen dit det går utmärkt att också ta med sig ett glas från baren om man vill. Möbleringen är dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).
Doc Lounge hösten 2020 är en coronaanpassad säsong i liten skala där vi ser film och förkovrar oss i olika ämnen på säkert avstånd.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: Dörrarna in till Lilla Scen öppnar kl. 18:30, och filmstart är kl. 19:00.
PLATS: Folkteaterns Lilla scen, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)

Friends & sponsors