Doc Lounge Malmö
Past29/92020

Aswang

Alyx Ayn Arumpac, 85 min, The Philippines, 2019

ASWANG (2019) trailer from ASWANG on Vimeo.

Aswang

I skuggan av Duterte-kriget mot droger på Filippinerna får vi följa liten pojke som är född i ett vidrigt system och en man som försöker bekämpa det.

När Rodrigo Duterte valdes till president i Filippinerna 2016 kallades han för Sydostasiens Donald Trump. En kontroversiell populist och auktoritär ledare som gick till val på hårdare tag mot brottslighet, men vars politik istället har lett till legaliserade mord och kidnappningar av landets mest utsatta. Under två år har över 20 000 fattiga drogmissbrukare och misstänkta langare mördats medan få av drogindustrins rika ledarfigurer tagit skada.

Alyx Ayn Arumpacs dokumentär tar oss bortom de politiska slagorden och djupt ner i konsekvenserna av Dutertes allt mer fascistoida metod.

På de mörka bakgatorna i Manilla härjar Dutertes dödspatruller. En inofficiell specialstyrka inkallad i kriget mot droger, som gjort missbrukare och langare fredlösa.På gatorna och utmed floden möter vi Jomari, den lilla pojken som fötts in i ett dödligt system, och Brother Jun, mannen som kämpar för att förstöra det.

Gäster till visningen annonseras inom kort!

Förfilm: Vinnare av Bästa Dokumentär på Pixel Filmfestival: Så inget händer dig av Lisa Rydberg och Lars Henrik Andersson 
Dokumentär kortfilm/Sverige/10 min
Många har fått lära sig att alltid vara artiga och trevliga. Ibland kan det vara svårt att veta när man kanske inte ska vara det. En okänd man visar Lisa vägen till busstationen en mörk natt. När hon efter en stund vill gå själv får hon inte det. Det här är en historia om att fatta fel beslut, om rädsla och om vårt samhälle.

→ Var, när, hur:
Dörrar öppnas: 19.00 - Filmstart: 20.00
Plats: Babel, Spångatan 38
Biljetter: köps i vår entré eller hos Kulturcentralen: http://bit.ly/2mdZ0gA

→ Sittplatser:
Vi har 50 tillgängliga platser på eventet. Vi följer självklart folkhälsomyndighetens råd och restriktioner för event, bordsservering och distansering och vi önskar att ni också gör det. Tvätta händerna, se till att hålla avstånd till andra sällskap, beställ sittande vid borden och hjälp oss att undvika all form av trängsel. Är ni sjuka eller uppvisar minsta symptom – STANNA HEMMA

→ Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se

En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö stad, Film i Skåne AB, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel Malmö.