Doc Lounge Helsingborg
Past21/122017

All This Panic

Jenny Gage, 79 min, USA, 2017

All This Panic

Specialvisning på UNG, Helsingborgs stadsbibliotek

En ocensurerad inblick i ungdomens tjejgäng och hur det är att växa upp idag i New York. Under tre år får vi följa systrarna Ginger and Dusty och se den mest förvirrande, smärtsamma och spännande tiden i deras liv.

”The whole point of growing older is that you eventually find out what's fake about you and what's real, and hopefully move on with more of the real.”

Vältaliga för sin ålder och med skarp blick synar de sin omgivning och försöker på bästa sätt finna sig själva och sin plats både i bekantskapskretsen och i livet. Denna gång ges tjejerna fullt utrymme att uttrycka sina åsikter med sin egna ord. Enligt The Guardian särskiljer sig denna från liknande berättelser just för att den skildrar livet sett ur deras perspektiv, med deras egen blick.

Dokumentärfilmen är skapad av modefotografen Jenny Gage och hennes man, filmaren Tom Betterton som följt tjejerna under tre års tid. Filmad med handkamera och med ett ständigt malplacerat fokus som för tankarna till sociala media. En film som direkt påminner om egna tonårsdrömmar och syn på livet som man har, eller har haft.

”All This Panic” hade världspremiär på Tribeca 2016.

All This Panic
Jenny Gage / USA / 79 min / 2017
Språk: Engelska

”A tribute to all teen girls”
-Dazed

TID: 15.00-17.00
PLATS: Helsingborgs stadsbibliotek, Stadsparken
MÅLGRUPP: Unga
ENTRÈ: Fritt inträde

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämden i Helsingborg samt med sponsring från ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!

Friends & sponsors