Doc Lounge Stockholm
Past5/122017

All This Panic

Jenny Gage, 79 min, USA, 2017

ALL THIS PANIC

Girlhood, tonårsliv och identitetssökande

Doc Lounge Sthlm ger: ALL THIS PANIC

Girls girls girls!!! Välkomna till vår sista visning i år! I ett garage under Grev Turegatan 30 bjuder vi in till en kväll där vi hyllar ungdomen och tjejgänget med filmerna 'Mephobia', kvällens huvudfilm 'All This Panic' samt KÖREN live!

For three years, we follow the sisters Ginger and Dusty and see their most confusing, painful and exciting time in their lives. Welcome to the teens and sisterhood!

▼▼▼

BILJETTER:

https://billetto.se/en/e/doc-lounge-stockholm-ger-all-this-panic-mephobia-koren-live-tickets-245144

▼▼▼

HUVUDFILM - ' All This Panic'

English info: http://doclounge.se/films/all-this-panic

‘All This Panic’ följer två tonårstjejer, Ginger & Dusty, som växer upp i New York. Tillsammans med sina vänner och klasskamrater navigerar de sig genom gymnasiet. De är charmigt vältaliga och förvånansvärt uppriktiga. Under filmen växer tjejerna praktiskt taget upp framför kameran och deras värld expanderar. Plötsligt avviker deras vägar från varandra, de flyttar ifrån deras familjehem och familjekonstellationerna förändras.

“Might be the most honest documentary about teenage girlhood ever” - I-D magazine

Regissören Jenny Gage och fotografen Tom Bettertonsin visar upp en vacker och känsliga estetik. De fångar intima ögonblick av självförverkligande samt styrkan och hållbarheten hos en vänskap. Deras engagemang för dokumentären och deras öppenhet för tonåringarna skapar ett självklart och naket porträtt av den bitterljuva ungdomen.

“All This Panic is a perfectly judged, honest account of life on the cusp of womanhood” - Dazed and Confused Magazine

Dokumentären hade världspremiär på Tribeca 2016.

Jenny Gage / USA / 2016 / 79 min
Språk: Engelska
Undertexter: Ingen

▼▼▼

FÖRFILM

'Mephobia'

Ett gäng tjejer på 6-8 år drar omkring o trashar skräp i kvarteret. Det äldre tjejgänget är minst lika frustrerade men deras oförlösta rastlöshet tar sig andra uttryck och gränserna prövas konstant. Varenda scen skaver av igenkänning och lyckas krypa under huden i denna film där hybris och förakt går hand i hand.

Visades på Göteborgs filmfestival 2016. 'Mephobia' enligt Urban Dictionary: Fear of becoming so awesome that the human race can't handle it and everyone dies.

Mika Gustafson / Sverige / 2016

▼▼▼

KÖREN

KÖREN är en separatistisk kör för kvinnor och transpersoner och vi sjunger bara musik som är skriven av just kvinnor och transpersoner. Vi har inga inträdesprov, och alla som vill får vara med (så länge det finns plats). Vi sjunger låtar som vi själva arrangerar och sammanställer.

▼▼▼

PLATSEN

Helio är en mötesplats för idéer, människor och branscher. Deras ställen finns på åtta olika platser i Stockholm och har arbetsytor i form av coworking spaces, studiokontor och event- och konferensutrymmen att hyra per timme eller dag. De har över 400 fasta medlemmar och tiotusentals personer som har möten och event varje år. Du hittar Helio vid Stureplan, Grev Ture, Kungsholmen, Solna, Kista och Hornstull.

Uppdateringar och tillägg kommer ske i eventet!

TILLGÄNGLIGHET:

Helio ligger på gatuplan - det är en liten nedåtlutning in till garaget annars plant underlag, ska gå bra med rullstol. 

Visningen görs med stöd från Stockholms Stad och Stockholms Läns Landsting.

/DLS