Doc Lounge Göteborg
Past3/42018

A Woman Captured

Bernadett Tuza-Ritter, 89 min, HungaryGermany, 2017

A WOMAN CAPTURED TRAILER - Sundance Documentary Competition 2018 from Éclipse Film on Vimeo.

A Woman Captured

Se den gripande historien om en kvinna som fastnat i den moderna tidens slaveri, men som genom en filmares inträde i hennes fängelseliknande tillvaro, sakta återfår tron på ett möjligt liv i frihet.

Möt Marish - en av nutidens 45 miljoner människor som är fångade inom det moderna slaveriet. Hon jobbar dagligen över 20 timmar för familjen som håller henne fången, utan att få betalt, en säng att sova i eller riktiga måltider att äta. En vardag som varit hennes verklighet sedan hennes ID-handlingar togs ifrån henne, för över 10 år sedan. Men när filmaren Bernadett Tuza-Ritter träder in i hennes fängelseliknande tillvaro, öppnas en dörr till yttervärlden på glänt och Marish får sakta tillbaka hopp om ett liv i frihet. 

 

"The power of the film is undeniable, and the issues it raises on both sides of the camera are important and need to be shown and discussed." - Cineuropa

 

** Världspremiär på IDFA 2017
** Utvald till Sundance Film Festival World Cinema Doc Competition 2018

 

Efter visningen pratar vi mänskliga rättigheter och slavarbete med Sara Abiri, genusvetare och kunsult på Emerga - företaget som forskar och utbildar om mänskliga rättigheter - och Kerstin Säthil, genusvetare med bakgrund inom journalistiken.

 

A Woman Captured
Bernadett Tuza-Ritter / Ungern, Tyskland / 2017 / 89 min
Språk: Ungerska, engelska undertexter.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, ABF och Folkteatern.  

- - - - - - - - - - - - - - -
TID: Dörrarna in till foajén öppnar kl. 18.30, du är såklart välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan dess. Filmen börjar ca kl. 19.00
PLATS: Folkteaterns foajé, Olof Palmes Plats, 413 04 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud

 

Friends & sponsors