Doc Lounge Växjö
Past10/52021

A Song Called Hate

Anna Hildur, 90 min, Iceland, 2020

A Song Called Hate - Trailer from LevelK on Vimeo.

A SONG CALLED HATE

Eurovision besöks av antikapitalistisk isländskt bdsm-techo-band och förvandlas till en brännhet politisk arena.

När bdsm-techno-bandet Hatari väljs ut som Islands bidrag till Eurovision i Tel-Aviv ställs de antikapitalistiska bandmedlemmarna för en ovanlig möjlighet; En pro-Palestinamanifestation i direktsändning kan bli tävlingens största politiska protest någonsin. Men den rigorösa säkerheten och tävlingens hårda apolitiska hållning riskerar att utesluta dem innan de ens hunnit tävla.

Det två frontfigurerna i det kontroversiella bandet Hatari har alltid tagit ställning politiskt. Mot etablissemanget, kapitalismen och orättvisor i samhället. När världens största musiktävling 2019 förbereds i Tel-Aviv, men världen verkar blunda för Israels olagliga ockupation av Palestina, ser de det som sin skyldighet att protestera högljutt. Tillsammans med både israeliska och palestinska konstnärer försöker de navigera den snåriga konflikten samtidigt som de motarbetas av det stora Eurovisionmaskineriet som vägrar låta sin plattform förvandlas till en politisk protest. Men vad har artister egentligen för ansvar att kommentera och ta ställning till samhällsfrågor?

Regissören Anna Hildur har följt bandet i förberedelserna inför det stora framträdandet och ur deras resa mejslas en komplex bild av yttrandefrihet, ansvar och konstens politiska sprängkraft.!

A SONG CALED HATE
Regi: Anna Hildur
Land: Island
Speltid: 91 min
Språk: Engelska
Undertexter: Inga undertexter

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: 19.00.
PLATS: Palladium Växjö Folkets Bio
ENTRÉ: 100 kr (80kr för student/pensionärer/m.m.)

Doc Lounge följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Varje visning har 8 platser och anpassas så att vi kan hålla avstånd. Har du symtom på covid-19? Stanna hemma.