Doc Lounge Lund
Past23/112010

A Normal Life: Chronicle of a Sumo Wrestler

すもうドラッグ - Sumo Drag. En japansk wanna-be klär sig i lager av identiteter för att konstruera och uppenbara sitt unika multiego inför publiken. Sumo Drag är här för att vinna respekt i ringen!

LIVE: BUTHO – japansk samtida dans. ROAR LIKE A SUSHI BABY! – ett performance av Annou

Annou Nilson är konstnär med bakgrund i butoh, samtida dans och koreografi. Förutom att var förtjust i japansk kultur, så intresserar sig Annou för att låta scenkonst och aktionskonst ta plats i vardagliga miljöer och därigenom skapa oväntade möten. Annou är medlem i den nystartade konsttrion Flytande Galleriet

TID: Dörrarna öppnar 19.00  Film ca 20.00 PLATS: Mejeriet, Stora Södergatan 64  ENTRÉE: 60 kr

Takuya är en smal atletisk tonårspojke, nyutexaminerad med goda betyg och med en framtid inom judo.  Men pådriven av sin far och sponsorer  lämnar han sin familj och vänner  hembyn Hokkaido  för att flytta till Tokyo och ansluta sig till ett sumobrottar lag. I Tokyo kommer han att dela allt med de 10 andra brottarna: hem, utbildning, semester  och turneringar.. men mest av allt måltider. För man kan aldrig äta för mycket eller bli för fet för denna mycket speciella och hyllade sport.

Filmen bjuder på en exceptionell insyn i Takuyas första nio månader  som sumobrottar,  där forna drömmar förvandlas till grusade förhoppningar och sorg, när tonåringen ställs öga mot öga med verkligheten i den traditionella Sumobrottar världen,  långt bort från hemmets trygga vrå.

Vill du se mer dokumentärfilm från asien? Missa inte festivalen Urban Asian Docs på Kino i Lund.