Doc Lounge Malmö
Past19/112019

A Dog Called Money

Seamus Murphy, 90 min, UK, 2019

A Dog Called Money Trailer from Autlook Filmsales on Vimeo.

A Dog Called Money

Höstens mest eftertraktade musikdokumentär och livemusik från MAJKEN!

Vi får följa brittiska artisten PJ Harvey på resan av skapandet av albumet med samma titel som kvällens film - A Dog Called Money

NU är det dags för en av årets mest eftertraktade musikdokumentärer! Vi får följa brittiska artisten PJ Harvey på resan av skapandet av albumet med samma titel som kvällens film - A Dog Called Money! Dessutom, livemusik av drömska Majken! Visningen av A Dog Called Money sker i samarbete med Sofar Sounds Malmö. 

→ A Dog Called Money
Seamus Murphy / Irland / 2019 / 90 min
Den hyllade dokumentärfilmen A Dog Called Money är ett samarbete mellan musikern och författaren PJ Harvey och den prisbelönta fotografen Seamus Murphy. PJ Harvey följde med Murphy på några av hans resor till Afghanistan, Kosovo och Washington DC, och där samlar hon på berättelser från människor som lever på platser hon ville skriva om. PJ Harvey samlade ord, Murphy samlade bilder. Tillbaka i London blir orden dikter, som blir låtar och till slut ett album. Albumet är A Dog Called Money som spelas in som ett unikt konstexperiment i Somerset House, London.

→ Livemusik: Majken
Majken är en självlärd gitarrist, pianist och harpist baserad i Malmö. I december 2018 släppte hon debutalbumet "Young Believer". Å ena sidan influerad av klassisk musik och gospel, och å andra sidan driven av experimentlusta och en kärlek till starka melodier så skapar Majken sin egen hamn av skev skönhet och tidlöshet där mental ohälsa, andlighet, och att bli en vuxen person är tre centrala teman.
Lyssna på Majken här: https://youtu.be/ChoIjvvD4Ys
Eller här: https://open.spotify.com/album/0S11hjbX6XAiXsZbhgKkwN?si=dUc9qmAHT_yVPB3CmfMVhw

→ Var, när, hur!?
Dörrar öppnas: 19.00 - Filmstart: 20.00
Plats: Babel, Spångatan 38
Pris: Ordinarie: 90 kr - Student & pensionär: 70 kr
Platserna är onumrerade.

→ Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll.

→ Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.