25 OKT – ANHELL69

En helkväll i queer-anda

med två filmer, en dragshow och ett samtal om queer-livet i Göteborg!

I samarbete med SAQMI, The Swedish Archive for Queer Moving Images.

 

ANHELL69

Enter the Void möter Paris is burning i en poetisk spökhistoria om Colombias queera ungdom.

Theo Montoyas debutfilm skulle ha blivit en dystopisk B-rulle om stigmatiserat sexuellt umgänge med spöken. Men istället blev det en dokumentär sorgesång och hyllning till ungdomen och döden som vandrar hand i hand genom Medellíns nattliga gator. Här framträder en ung, queer generation som vuxit upp i efterdyningarna av Farc-gerillans krig och Pablo Escobars drogimperium i staden som kallas för Colombias homosexuella Mecca. Montoya skildrar vännernas syn på kärlek, framtiden och sina egna kroppar med en suggestiv färgpalett som osäkrar relationen mellan det dokumentära och fiktiva universumet.

 

OM FILMEN:
Regi: Theo Montoya
År: 2022
Längd: 72 min
Språk: Spanska
Undertexter: Engelska

 

STOCKHOLM, 1982

FÖRFILM
En naken och ärlig tillbakablick över hur det var att vara ung, kåt och gay under decenniet då hiv kom till Sverige. 1982 diagnostiserades de första fallen av hiv i Sverige. 40 år senare, i filmen Stockholm, 1982, möter vi tre män som berättar om kärlek, lust, skam och sorg och om att hitta sitt sammanhang i 80-talets Sverige. En tid som för många queera personer innebar att leva i skuggan av död och förlust.

 

OM FÖRFILMEN:
Regi: Palmer Lydebrant
År: 2023
Längd: 19 min
Språk: svenska
Undertexter: Engelska

 

DRAGSHOW CULT: Teaser, med Status Queer & friends 

CULT är ett projekt av Status Queer. Status Queer — AKA Kolbrún Inga Söring och Sam Message — är en Göteborgsbaserad konstnärsduo som använder konst och kultur för att bygga en mer inkluderande, mångsidig och hållbar HBTQ+-gemenskap. Vår värd ikväll är Meatling the Meatbaby och med på scen är CULT-medlemmarna Glen the Alien, Filthy Q och Doctor Hexy!
Var med på en drag show utan dess like!

 

 

SAMTAL

Efter filmen frågar vi Status Queer-medlem Sam Message om queer-livet i Göteborg. Samtal leds av Adrian Turrado, från SAQMI.

 

 

KVÄLLENS PROGRAM:
Starttid: Dörrarna öppnas 18:00. Mat & Dryck går att köpa på plats.
Eventstart: 19:00
Dragshow
Förfilm: Stockholm, 1982, av Palmer Lydebrant
Huvudfilm: Anhell69, av Theo Montoya
Samtal
Sluttid: 22:00

Plats: Skeppet GBG, Amerikagatan 2
Entré: 90kr / 70kr studerande, arbetssökande, pensionär.

 

Visningen presenteras i stolt samarbete med SAQMI, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, ABF Göteborg, Skeppet GBG och FilmCloud.

KÖP BILJETTER