Kampanj för ökad jämställdhet och en ny inkluderande mansroll

Machokulturen begränsar, istället för att omfamna alla delar av att vara människa. Med filmen Leslie Brinner som känslo-öppnare, och genom samarbeten och kreativa aktiviteter, vill vi skapa rum för en ny mansroll. Nu kan du boka visning och workshop i projektet, se fullständig info nedan!

Leslie Brinner ingår i Doc Lounge Impact Hub, ett projekt som finansieras av Svenska Postkodsstiftelsen och drivs av Doc Lounge tillsammans med Anna J Ljungmark (House of Real), som syftar till att skapa synergier mellan dokumentärfilmsdistribution och samhällsengagemang.

Under hösten 2018 och 2019 arbetar vi med Leslie Brinner som plattform och verktyg för att synliggöra machokulturen och öppna upp för en ny, mer inkluderande mansroll, som i förlängningen bidrar till ökad jämställdhet.

Tillsammans med våra samarbetspartners vill vi skapa inspirerande sammanhang, engagerande visningar av filmen, workshops och rum för samtal. Vi riktar oss mot ungdomar, främst unga killar, genom aktiviteter i skolor, fritidsgårdar och i ungdomsgrupper. Vi kommer även arbeta med filmen för vuxna för att skapa positiva förebilder (föräldrar, lärare, poliser, fritidspedagoger, idrottsledare mfl). Filmen kan med fördel användas i arbetet hos organisationer som redan är engagerade i frågan.​​

Vi har redan etablerat samarbete med riksorganisationen MÄN för jämställdhet, P3 Din Gata och musik- och kulturhuset Arena 305, och vi söker nu fler som vill ta del av projektet. Vill du engagera dig genom att visa filmen? Kontakta projektledare Andrea Arvidsson så får du veta mer.

Mer om filmen: I Leslie Brinner får vi följa artisten Leslie Tay från barndomen i Sofielund till kampen för det stora genombrottet. Leslie står inför sitt livs viktigaste projekt: att släppa sitt efterlängtade debutalbum. Han växte upp på Sofielund i Malmö och lärde sig tidigt att vara hård och inte visa känslor. Men som vuxen upptäcker han att tillgången till känslor är något han behöver i sitt skapande, och för sig själv. Med ett material som spänner över 15 år följer vi Leslie på väg mot genombrottet som artist och målet att bli älskad för sin musik, och som människa. En film om drömmar och motgångar, vilja och tålamod, och skapandets frigörande kraft.

Tycker du att det är viktigt med normkritik? Vill du visa filmen och starta en diskussion kring ämnet? Då borde du kolla in vårt helt nya sajt för Leslie Brinner. Tryck här för att komma till den!

Mer information om Män för Jämställdhet på https://mfj.se/
Mer info om Marco Vega: http://marcovega.se/

Till alla bokningar av filmen ingår marknadsföringsmaterial i form av presskit, texter, bilder, trailers och annat rörligt material. Doc Lounge bistår gärna med kunskap, idéer och inspiration till publikarbete, arrangemang och tematik. 

Kampanj för ökad jämställdhet och en ny inkluderande mansroll

Vill du visa filmen? Nu kan du boka visning och workshop i vårt Impact-projekt, kolla in vår nya hemsida för det här​.

Har du frågor eller vill boka?
Kontakta Karolina Friberg, bokningskoordinator Doc Lounge
karolina@doclounge.se

Klicka här för lanseringsplan och alla visningar av Leslie Brinner

Leslie Brinner Pressarkiv

Doc Lounge Impact Hub 

Leslie Brinner Presskit

 

Friends & sponsors