Upcoming events

Doc Lounge Göteborg

Har du gjort en grym dokumentär kortfilm? Är du eller filmen hemmahörande i Västra Götalandsregionen och vill du visa den för en initierad publik i Göteborg? Ta då chansen och anmäl kortfilmen till Doc Lounge Locals!

  Doc Lounge Göteborg är stolta över att inleda 2019 med att dra igång projektet Doc Lounge Locals tillsammans med Västra Götalandsregionen och FilmCloud. I Doc Lounge Locals vrider vi strålkastaren mot kortdokumentärer med tydlig koppling till regionen. Alla intresserade filmskapare uppmuntras att skicka in sin film och vara med uttagningen om en plats i Doc Lounge Göteborgs filmprogram 2019!

  De kortdokumentärer som rör oss mest i hjärtat, visar på ett skickligt hantverk och har en stark berättarröst kommer visas före en ordinarie långfilm under en Doc Lounge-kväll under våren eller hösten. Filmskaparen/filmskaparna välkomnas också att presentera sin film direkt på plats för Doc Lounges varma och peppande publik.

Kortdokumentären ska vara:

  • Max 15 minuter lång.
  • Max två år gammal (dvs den hade sin första visning 2017 eller senare).
  • Tillgänglig som digital fil.
  • Gjord av en filmskapare född eller bosatt i Västra Götalandsregionen. Och/eller att filmen är producerad i Västra Götalandsregionen.

Anmälan görs till Doc Lounge på gbg@doclounge.se med “Doc Lounge Locals” i ämnesraden. Vi behöver följande information:

  • Kortdokumentärens titel
  • Regissör (namn + kontaktuppgifter)
  • Producent (namn + kontaktuppgifter)
  • Kortdokumentärens koppling till Västra Götalandsregionen
  • Premiärår
  • Vimeo-, youtube- eller annan streaminglänk.

Anmälan är öppen 11 januari - 17 februari! Vilka dokumentärer som väljs ut bestämmer Doc Lounge Göteborg och filmskaparna får besked i februari.

Vi hörs i inkorgen!

DOC LOUNGE GÖTEBORG

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm som funnits i Göteborg i tio år. Vår vision är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. Vi lägger stor vikt vid att nå en ny och bred målgrupp, att vara en plattform för kulturutövare och en självklar mötesplats för Göteborgs invånare.  

Vår verksamhet grundar sig i ett unikt filmvisningskoncept där vi presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren i en kreativ och inbjudande miljö med bar och mat. Där adderar vi livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang och låter interaktionen med publiken bli en stor och viktig del av kvällen. Kort och gott - världens bästa filmer och veckans skönaste häng!

Team Doc Lounge Göteborg!

Contact person

Producent
Annie Karlsson
0046(0)702723531

Visningar

FOLKTEATERN
Olof Palmes plats
413 04 Göteborg

Adress

gbg@doclounge.se

Föreningen Doc Lounge Göteborg
c/o Josefine Hardstedt
Lasarettsgatan 6
411 19 Göteborg

Projektledare
Sofie Nustad
0046(0)730325725

Friends & sponsors