Doc Lounge Göteborg
Past30/32010

White as Blood

Livemusik och förfilm!

Vit tjej från Sydafrika utforskar sin släkts, inte så rumsrena, rötter.

Förfilm: Tussilago/14 min

Live på scen: STEGET  ( ca 1930)

Hanli Prinsloo är en tjej från Sydafrika som återvänder hem efter sju år i Sverige. Tillbaka på familjens ägor hittar hon kartonger fyllda med politiska manifest för apartheid. De har tillhört hennes farfar. Hanli tillhör den unga generation sydafrikanska boer, som tar avstånd från sin skamfyllda historia, men likväl ser Sydafrika och familjens gård som sitt hem.En personlig, engagerande film med mycket intressanta historiska återblickar.  Hanli Prinsloo medverkar från Sydafrika via skype och producenten Klara Björk kommer till eftersnacket.

 Som förfilm har vi den nyligen, på Göteborg filmfestival , prisbelönta animerade dokumentären TUSSILAGO, av Jonas Odell. Filmen handlar om västtyske terroristen Norbert Kröcher, som arresterades i Stockholm den 31 mars 1977. Han ledde en grupp som planerade att kidnappa politikern Anna-Greta Leijon. Ett antal misstänkta arresterades under de följande dagarna. En av dem var Kröchers före detta filckvän ”A”. Filmen berättas ur hennes synvinkel.

För att förgylla kvällen ytterligare har vi bjudit in sensationellt coola bandet  STEGET.  De är snart albumaktuella och lovar att spela flera låtar från den kommande skivan. Så här säger GPs Johan Lindquist om  STEGET: ”Göteborgsduo som gör pianopop av allra finaste märke.”

 Baren, öppen som vanligt, trevliga smil och happy vibes! Obs, för er som vill vara säkra på plats, satsa på FÖRKÖP!