Doc Lounge Lund
Past2/112010

Valentino: The Last Emperor

Matt Tyrnauer, 96 min, USA, 2009

Valentino: The Last Emperor

Mode – den älskade men också bespottade konstformen. Ytlighet, resursslöseri och osunda kroppsideal eller skönhet, konst och passion. Meningarna går isär. Välkommen till Doc Lounge som bjuder på ett exklusivt besök bakom catwalken och ett möte med de nya härskarinnorna.

EXTRA: Vår Gäst ikväll är Camilla Kästner, aktuell med sitt klädmärke Fabulously Curvy som finns på bla Tjallamalla. För henne är mode något som passar alla oavsett storlek och form. Vi får se smakprov på hennes kollektion.

DJ: Ikväll sitter Whyreds Malmögäng i soffan och spelar sin favorimusik. Whyred är ett nytänkande svensk klädmärke som i december förra året slog upp dörrarna till sin affär i Malmö. Ikväll får vi tips om vårens mode och veta vad de egentligen tycker om mode.

Modelegenden Valentino har gett världen haute couture i nästan 50 år. Inför den sista visningen, 2007, dokumenterade Vanity Fair-skribenten Matt Tyrnauer den dramatiska avslutningen på en epok. Filmen ger oss för första gången en inblick i en av modevärldens mest kända mäns liv och kikar in bakom branschens kulisser. Filmen följer Valentino i två år, 250 timmar av film, och vi ges en exklusiv och gripande insyn i Valentinos och hans långtida partner (privat och i jobb), Giancarlo Giamettis, glamorösa och extraordinära liv och leverne. Resultatet är en dokumentär om en av modebranschens stora mästare under hans sista tid på tronen.