Doc Lounge Göteborg
Past9/112010

The White Stripes Under Great White Northern Lights

Emmett Malloy, 93 min, USA, 2009

The White Stripes Under Great White Northern Lights

Doc lounge i samarbete med Music doc! En kväll fylld av musik!

DJ: Marko (Music Doc)

LIVE: Poppets

2007 turnerade den redan då kultförklarade musikduon White Stripes i Kanada. Som kontrast till arenaspelningarna åkte de ut till storstädernas förorter för att spela på bussar, lokala kaféer och hos indianstammars äldste. De ville utmana sig själva- ibland till bristningsgränsen- av rädsla att stagnera i ett tillrättalagt, ongoing rockliv.

Musikvideogregissören Emmet Malloy följde bandet och lyckades fånga både den speciella turnén, extraordinära konsertversioner av bandets minimalistiska, råa, bluesinfluerade rocklåtar och den säregna relationen mellan den utåtriktade Jack White och den inåtvända Meg White- ett före detta par som länge hävdade att de var syskon.. fast hur det egentligen var med varken det ena eller det andra är det nog ingen annan än dom själva som vet med säkerhet. Regissören använder sig snyggt av bandets konceptfärger: rött, vitt och svart. Filmen bjuder så in till en udda ändå perfektionistiskt estetik som blir till en fröjd för både öga och öra. Meg och Jack står för musiken som växlar mellan magiska covers och annorlunda akustiska versioner av sitt egna material.

Vi visade våren 2010 gitarrfilmen It might get loud, där Jack White framstod som en förnyare och bevarare av bluestraditionen. Här träder han fram med egen musik tillsammans med sin kompanjon och medpart Meg.

Livemusik med Poppets.
Med enkla och ytterst sparsmakade medel skapar Poppets ett vinnande koncept. En uråldrig trummaskin, två gitarrer och slarvig växelsång genererar duons stramt minimalistiska men samtidigt ohyggligt medryckande garagepop.

Varmt välkomna till denna musikdoftande DL-kväll! Givetvis blir det skön volym på DJ.